fbpx С новия SONY Xperia XА2 в Бискайския залив | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

С новия SONY Xperia XА2 в Бискайския залив

С новия SONY Xperia XА2 в Бискайския залив

Ако сте любители на снимките и телефонът ви е постоянно в ръката, готов да хване кадър на момента, а в същото време търсите добро ценово решение, последният смартфон в супер среден клас на SONY, вече e наличен в търговската мрежа. Ние се разходихме с него към страната на баските към Бискайския залив, където се наслаждавахме на приказни гледки и пейзажи в първия официален ден на пролетта.

 

Xperia XА2 е с интегриран в дизайн без видими рамки и е проектиран така, че да издържа на предизвикателствата на ежедневието. С твърда външна част и здраво стъкло Corning® Gorilla® 5 смартфонът лесно може да се справи с неочаквани удари. Моделът е с 5.2-инчов Full HD дисплей с технология за подобряване на изображенията.

 

Сензорът за пръстов отпечатък на гърба на телефона пък е удобен за лесно отключване.

 

Мощната 23MP задна камера на Xperia XA2 предлага голям 1/2.3“ Exmor RSTM for mobile сензор за изображения от Sony, с чувствителност ISO 12800 за ясни снимки при слаба светлина.
Камерата предлага 4К видеозаснемане и както и видеозаснемане на забавен каданс със 120 fps за придаване на драматизъм на действието и движението. В края на деня, на един от най-красивите плажове в Европа - Bahía de la Concha, слънцето и облаците бяха така кадрирани като за съвършена снимка и ние се опитахме да я направим!

 

Предната селфи камера е със светкавица и със супер широк 120° обхват (FoV), който гарантира перфектни самостоятелни или групови селфита и красиви пейзажни кадри, като тя може да премине само с един клик върху екрана към нормален 80° ъгъл. Дори и в мрачния ден в Билбао пред музея Гугенхайм, може да се убедите, че цветовете са много изявени.

 

 

Смартфонът разполага и с режим за снимки с жест - Hand Shutter засича и улавя когато разпънете длан в кадър и прави автоматични снимки. На същия принцип работи и Smile Shutter – функцията, която прави снимка след като разпознае усмивка в кадър.

 

I Xperia XA2 може да направите и много добри видеоклипове, като се използва основната и предната камера. Дори и да сте в движение функцията SteadyShot™ и нейното 5-осево стабилизиране на изображението компенсира движенията при разклащане на предната и задната камера. Предлагам ви да хвърлите око към клипа, който направихме по време на теста на Opel Grandland X Ultimate от Билбао до най-щастливия град в Европа – Сан Себастиан. Много от кадрите са направени именно в движение и то при постоянно меняща се светлина – изгряващо слънце и облаци.

Това, от което всеки потребител на смартфон се вълнува, е издръжливостта на батерията. При Xperia XA2  тя е 3,300 mAh  и заедно с мобилната платформа Qualcomm® SnapdragonTM 630 можете да правите всичко, което обичате – да снимате цял ден снимки и видео, да пишете мейли и да чатите, да сърфирате. Останах впечатлена, че на практика при постоянното ползване на телефона през деня, чак късно вечерта батерията вече се предаде Много полезна в такива моменти е функцията Smart Stamina, която изчислява и оптимизира оставащия живот на батерията.

В допълнение, технологиите за зареждане Battery Care (Battery Care зарежда телефона до 90%, изчаква и след това го зарежда до 100%, точно преди обичайното време за събуждане на потребителя) и Qnovo Adaptive Charging спомагат за удължаване цялостния живот на батерията на смартфона.

 


 

Facebook коментари