fbpx Самолетните билети около Нова година стремглаво летят нагоре | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Самолетните билети около Нова година стремглаво летят нагоре

С наближаването на 2015 г. цените на самолетните билети около новогодишната нощ растат стремглаво. Ако планирате да пътувате за Нова година до някой от големите европейски градове или да се завърнете в родината за празника, пригответе солидна сума и побързайте с резервациите.

Проучване на туристическа агенция eSKY.bg сочи, че цените на билетите са вече над три пъти по-високи от обикновено и се очаква да нарастват още. В момента най-евтиният самолетен билет за периода около Нова година е до Берлин – малко над €100 в двете посоки, но без включен багаж и с кратък престой (връщане на 1-ви на обяд). Билетите до Виена са около €180 – с €50 по-скъпи от обикновено, но са сред най-изгодните, тъй като включват и багаж.

Полетите до някои от най-атрактивните новогодишни дестинации като Лондон, Париж и Рим струват над €220 в двете посоки без багаж. Билетите до Милано, които обикновено могат да се намерят дори за 50 евро в двете посоки, за периода около нова година започват от €180 евро, също без включен багаж.

Традиционно изгодни испански дестинации като Мадрид, Барселона и Валенсия са с цени на билетите над €300 за периода.

Въпреки високите цени, обаче, през последната седмица на декември традиционно трафикът ще е засилен, сочат данните на агенцията.

Хотелите също са покачили цените на услугите си, но в сравнение с авиокомпаниите – не толкова драстично. Така например, настаняване три нощувки в хотел от ниска категория в Милано започва от €140, в Рим – от €160, в Лондон и Париж – от €210, а в Берлин – от €260.