fbpx Първият учебен ден идва - как да спестите средства | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Първият учебен ден идва - как да спестите средства

Ако първият учебен ден за вас не е първи - или с други думи имате по-голямо дете, което вече ходи на училище - със сигурност имате някъде из дебрите на килера голяма част учебни пособия, останали от миналата година. От помагала по история и биология до пергел, географски атлас и пълен комплект пастелни, темперни, маслени…и всякакви други бои. Всичко, което е в добро състояние, а понякога дори чисто ново, може да влезе в употреба за по-малкия ученик в семейството. И тъй като сме предвидливи и владеем смятането – шансовете да има несъответствие между момичешки и момчешки материали за училище вкъщи са 50/50 – може да потърсите в интернет уроци под всякакви форми за DIY проекти (от англ. език do it yourself – направи си сам). Те бързо, лесно и бюджетно ще трансформират розовите линийки в сини или обратното.

В продължение на по-горното изречение за DIY проектите, ще споделим с вас още един ефикасен и забавен начин за спестяване на средства, подходящ за началото на септември. Може да организирате децата да направят ръчно изработени от тях моливници, органайзери за съхранение на ученически материали, тефтерчета…и още куп други неща, които роди вашето или детското въображение. Тази идея ще разреши два евентуални проблема, които стоят пред вас – намаляване на разходите по училищния бюджет, както и запълване на свободното време на малчуганите преди училището. Ако си мислите, че е невъзможно да се създаде готин несесер от стара блуза, малко картон и други 

Друга алтернатива, която ще ви спести пари с деца ученици, е да станете търговец за няколко дни. Ако пък децата ви са достатъчно големи, може да дадете тази задача изцяло на тях. А тя е да продадете всички учебници, помагала и каквито други неща смятате, че не могат да ви бъдат полезни вкъщи. Така освобождавате място за новите учебници, с които трябва да се сдобие вашето дете. Ако това не е по вкуса ви, със сигурност имате семейни приятели с деца ученици, с които може да направите размяна. Предложението не просто ще ви спести финанси, а дори е възможно да излезе безплатно или с минимални разходи. Щастливи родители – щастливи деца.