fbpx Samsung Electronics отбелязва 50 години иновации | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Samsung Electronics отбелязва 50 години иновации

Samsung Electronics Co., Ltd. днес отбеляза своята предстояща 50-годишнина на IFA 2019 във Франкфурт. 
Компанията заяви своите амбиции: да промени света на QLED 8K технологиите с въвеждането на пълна продуктова линия от QLED 8K телевизори; да въведе нови иновации на пазара на домакински уреди със своята линия от умни хладилници BESPOKE; и допълнително да разшири портфолиото си от 5G устройствата с пускането на новите Galaxy A90 5G и Galaxy Fold 5G. Тези нови предложения, заедно с много други, представят постоянната амбиция на Samsung да обогатява портфолиото си със смели и новаторски продукти и услуги, предназначени за утрешния ден.

Пълна Visual Display продуктова линия с нов 55-инчов QLED 8K телевизор

От пускането през миналата година на QLED 8K телевизора на Samsung, общите покупки на QLED телевизори са се увеличили с 200 процента спрямо предходната година. С повече от два милиона продадени бройки, това бързо възприемане на QLED телевизорите от потребителите доведе до доказан интерес към висококачествените телевизори с голям екран. За да подобри още повече своята продуктова линия, 55-инчовият QLED 8K се присъединява към наличните вече 65, 75, 82, 85, и 98-инчови версии в серията телевизори Samsung QLED.
55-инчовият QLED 8K телевизор ще бъде наличен на световния пазар през септември. С това ново допълнение, Samsung отговаря на исканията на потребителите да предостави широк избор от размери, подходящи за различни домове. Новият 55-инчов вариант ще предложи всички познати първокласни предимства на телевизорите от QLED 8K серията, включително ненадминато качество на картината с дълбочина и детайлност, 100% обем на цветовете и революционна AI технология за мащабиране. Независимо дали потребителят гледа съдържание чрез услуга за стрийминг, приемник с HDMI, USB връзка или дори споделена картина от мобилното си устройство, Квантовият процесор 8K разпознава и оптимизира съдържанието с по-ниска разделителна способност до ясно 8K качество.

Домакински уреди BESPOKE за модерния начин на живот на потребителите

С размиването все повече на границата между мебели и домакински уреди, Samsung предлага все по-приспособими решения за живот в дома, които да отговорят на нуждите на потребителите.
За тази цел революционните нови хладилници BESPOKE на Samsung идват в Европа. Замислени като модулни единици, тези хладилници могат безпроблемно да се впишат в различни пространства, предлагайки голямо разнообразие от размери, вариращи от дизайни с една врата до четири врати.
За онези потребители, които изискват още повече от кухнята си, Samsung днес представя новата си многофункционална фурна Dual Cook Steam. С дизайн, който се вписва лесно в стила на европейските кухни, фурната Dual Cook Steam изглежда зашеметяващо и прави готвенето още по-лесно и умно. С налични осем различни варианта за готвене, предлагани чрез функцията Steam Assisted Cooking, хората получават нови начини за приготвяне на здравословни и вълнуващи ястия за цялото семейство.

Оставяйки отпечатък отвъд ежедневието ни, иновациите на Samsung в кухнята вече помогнаха за намаляване на обема на отпадъците, произвеждани в дома. На IFA 2019 компанията направи още една стъпка напред в тази посока, като обяви още по-задълбочено партньорство с Whisk - разработчикът на платформа за интелигентни храни. Чрез интеграции с уреди на Samsung, като например интелигентните списъци за пазаруване в хладилниците Family Hub, Samsung и Whisk дават възможност за по-приятно и екологосъобразно готвене за цялото семейство.

Тъй като средностатистическият дом става все по-компактен и все повече хора продължават да се заселват в градските райони, Samsung се фокусира върху предлагането на продукти, които отговарят на новия начин на живот на потребителите. Наскоро обявеният AirDresser, който визуално наподобява гардероб или вертикално огледало, е уред за освежаване на облеклото. В допълнение, Samsung пуска на пазара Air Purifier AX9500, първата в света Wind-FreeTM система за пречистване на въздуха. Модулният му дизайн гарантира, че може да се побере в различни домове, а с трислойната си филтрираща система намалява присъствието на вредни газове, прах и алергени от въздуха в жизнената среда.

С новата безжична прахосмукачка POWERstick Jet ™ потребителите получават 200W водеща в индустрията мощност на засмукване. Благодарение на 5-слойната HEPA филтрираща система и 1 час живот на батерията, тя може да улови 99,999 процента от прахови частици и алергени, като ги предпазва от изтичане обратно във въздуха.

Новият Galaxy A90 5G: Samsung разширява своята 5G екосистема Galaxy

От пускането на Galaxy S10 5G по-рано тази година, Samsung непрестанно работи със своята глобална мрежа от партньори, за да осигури достъп до 5G мобилна свързаност за всички.

Днес Samsung допълнително разшири своята линия от 5G смартфони с пускането на новия Galaxy A90 5G, който ще бъде наличен в избрани пазари в Европа.. С Galaxy A90 5G потребителите могат бързо да изтеглят висококачествено съдържание и да споделят свое видео на живо; да се потопят в широкия 6,7-инчов FHD + Super AMOLED Инфинити-U дисплей; и да се възползват от мощната 4500mAh батерия и 48MP основна камера. Galaxy A90 5G предлага на потребителите оптималното устройство за създаване и консумация на съдържание.

Samsung потвърди също, че очакваният с нетърпение Galaxy Fold ще бъде наличен от 18 септември 2019 г. в черен и сребърен цвят във Франция, Германия, Корея, Сингапур и Великобритания, а американският старт на продажбите ще започне от 27 септември 2019 г. Galaxy Fold е напълно нова категория мобилни технологии, осигуряваща първокласно потребителско изживяване - от висококачествен дизайн, до уникално потребителско изживяване посредством сгъваемия си дисплей, универсална камера и първокласна производителност. 5G вариантът на устройството ще бъде налично на избрани пазари, предоставяйки на потребителите предимствата на най-новата мрежова свързаност за още по-бърза и качества работа.