fbpx SAP отчита ръст във всички направления на бизнеса си в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

SAP отчита ръст във всички направления на бизнеса си в България

SAP отчита ръст във всички направления на бизнеса си в България

етикети

 

Глобалните резултати за първото тримесечие на 2017 г. на SAP България са много над пазарните очаквания – с 49% са нарастнали пазарните продажби на облачни услуги, а 13% е цялостният ръст от софтуер и софтуерни услуги. Това обяви днес Румяна Тренчева, изпълнителен директор на SAP България.  Компанията е увеличила новите си клиенти в България и чужбина и глобално те вече са 350,000 – с  50,000 повече в рамките на една година, в голяма степен благодарение на новите облачни абонаменти. Разнородността на бизнеса също става все по-голяма и SAP има 400 нови S/4HANA клиента глобално. Локалните тенденции на търсене са аналогични.

„Всички ERP проекти са S/4HANA инсталации – това е и глобална и локална тенденция.  Всички наши проекти в България ¬¬от началото на годината са такива. По отношение на облачните услуги, с радост мога да заявя, че българският пазар търси SAP Cloud Рlatform. И това е резултат от факта, че глобалните иновации стават много бързо налични и достъпни на локалния пазар. Заедно с нашите клиенти активно разработваме продукти върху платформата и вече имаме готови проекти и референции. Това е изключително положителен знак за готовността на клиентите и партньорите – цялата ни екосистема, и пазара у нас.“, сподели г-жа Тренчева.

Румяна Тренчева потвърди стратегията на SAP да търси и приобщава предприемачи и нови бизнес идеи за разработка върху платформата си. Освен глобалната програма SAP Startup Focus, на локално ниво тази година SAP стартира инициативата Start Apps for Your Business, която свързва предприемачи и установени бизнеси за ко-иновиране и разработки върху SAP Cloud Platform.

На събитието Десислава Михайлова, управляващ директор на Sqilline, представи уникалното аналитично решение в сферата на е-здравеопазването и анализа на големи масиви от данни – Danny – базирано на SAP Healthcare Platform, разработено като съвместна инвестиция на Sqilline, SAP и УСБАЛО (Университетска специализирана болница за активно лечение по онкология, гр. София). Решението ползва бизнес услуги в SAP платформата за събиране, обобщаване, съхраняване, анализ и използване на данни. При разработката Sqilline участват своето ноу-хау и експертиза, SAP – с платформени специалисти и технология, а УСБАЛО – с необходимите данни. Това е пионерски проект за Европа и е истински успех за българската компания, който вече предизвика сериозен интерес за продуктизация в чужбина преди 2 седмици (на ConhIT) и има заявен интерес от немски болници за внедряването му.

На срещата беше показана и SAP Cloud – интерактивна инсталация, помещавана в Sofia Event Center, която сравнява различни индекси от публични и обществени данни и сравнява тяхната промяна в корелация.

Facebook коментари