fbpx Ще излагаме БГ храни и напитки в Германия | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ще излагаме БГ храни и напитки в Германия

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира участие на 36 български фирми в Mеждународно изложение зa хранително-вкусова промишленост ANUGA, Кьолн, Германия, което ще се проведе от 8 до 12 октомври 2011 г. в Изложбения център Koln Messe, Кьолн, Германия.

ANUGA е едно от най-големите специализирани международни изложения в областта на хранително-вкусовата промишленост, което се организира на всеки 2 години от 1924 г. Участието в ANUGA е от значение за компаниите от хранително-вкусовия бранш. В рамките на изложението се представят всички аспекти на ХВП индустрията – от мляко до риба, от традиционни кулинарни технологии до иновационни решения за оборудване на заведения за обществено хранене. Основното мото на изложението през 2011 г. – „Качество и безопасност на продуктите”.

Концепцята на ANUGA - «10 изложения под един покрив» е удобно и практично организационно решение за участници и посетители. Основните тематични раздели на ANUGA 2011 са: деликатеси, храни за гастрономи, основни храни и здравословни храни, алкохолни и безалкохолни напитки, сокове, сурови и охладени храни и риба, меса, колбаси, наденици, дивеч, домашни птици, замръзени храни и сладоледени продукти, мляко и млечни продукти, хляб, печива, дребни сладкиши и топли напитки, органични продукти,оборудване за хранително обслужване и кетеринг, технологии и услуги за търговски обекти.

На последното издание на изложението през 2009 г. на обща изложбена площ от 287 000 кв. м са участвали 6230 изложители от 98 държави, като от тях 857 немски изложители и 5373 чуждестранни. Изложението е било посетено от около 150 000 души.

Тази година Mеждународно изложение зa хранително-вкусова промишленост ANUGA в Кьолн се провежда за 31-ви път. Българските участници ще се разположат на три щанда (зала 11.1, D51-60/E51) с обща изложбена площ от 282 кв.м. Визията на нашите щандове е подготвена специално за тази промоционална проява, създава емоционално преживяване за посетителите, акцентира върху уникалните места и продукти на България, представя страната ни като традиционна и модерна.