fbpx Ще покажат висша летателна техника на изложение в Пловдив | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ще покажат висша летателна техника на изложение в Пловдив

Бойни самолети и вертолети от най-висок клас във военната индустрия - „Юрофайтър“, Германия, ще бъдат показани на Международната изложба за отбранителна техника „Хемус 2012“. „Юрофайтър Тайфун“ е най-модерният многоцелеви боен самолет от ново поколение, който вече е на въоръжение в 6 държави, твърдят от компанията, която е основен спонсор на изложението.
То ще се проведе от 30 май до 2 юни в Международен панаир Пловдив с участието на водещи компании от Австрия, България, Германия, Израел, Полша, САЩ, Франция и Швейцария. Основните акценти на десетото издание на деловия форум, организиран от фондация „Хемус 95“, ще бъдат отбраната, антитероизмът и сигурността.
Компанията от САЩ „Локхийд Мартин“, която произвежда изтребителите F-16, също е спонсор на „Хемус 2012“ и ще демонстрира не само бойна техника, но и бордови системи за разузнаване.

Безпилотни летателни апарати, които могат да се използват за наблюдение от въздуха при екологични замърсявания, бедствия, спешни ситуации и проблеми с трафика са част от експозицията на българската фирма „Телесис“. Тя ще представи също радиоуправляеми мишени и ултралекия чешки самолет „Стинг“ за обучение и спорт.

Специализирано въоръжение и оборудване ще покаже израелската фирма „Ниртал“, водеща в световен мащаб в сферата на националната сигурност и борбата с тероризма. Шведската компания „Неммо демил дивижън“ е специализирана в областта на демилитаризацията и унищожаването на остарели боеприпаси. Сред големите чуждестранни изложители е и германската корабостроителница „Люрсен“, световен лидер в бранша.
Система за обезопасяване на данни срещу кибератаки е един от атрактивните експонати на „Синтис“, България. Индивидуални средства за защита на населението са новите изделия на българската фирма „Марс амор“, а „Ротсас интернешънъл“ идва с видеосистеми и симулатори.
На „Хемус 2012“ ще бъдат демонстрирани върхови технологии и иновационни изделия за сухопътни войски, вонноморски и военновъздушни сили, за оборудване на бойците и за общо осигуряване на армията. Очакват се официални делегации от над 40 държави, които ще се запознаят с новите тенденции в отбранителната промишленост, образованието и научните изследвания в тази сфера.