fbpx Ще представяме хранителни продукти с родна марка в Япония | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ще представяме хранителни продукти с родна марка в Япония

България е поканена да участва в международното изложение за храни и напитки „UTAGE 2013” в Осака, Япония, което ще се проведе от 26 април до 6 май 2013 г. Това стана ясно по време на срещата на заместник-министъра на земеделието и храните д-р Цветан Димитров с президента на Японо-Българската асоциация за приятелство Акико Игая и представители на организационния комитет на изложението.

Зам.-министър Димитров информира, че това е добра възможност да бъде представена страната ни с традиционни млечни и месни продукти, вина, розова вода и български танци на изложението. Той допълни още, че трябва да се сформира работна група от маркетингови специалисти, които да определят и изготвят концепция за представяне на страната.
Международното изложение за храни и напитки „UTAGE” се организира веднъж на четири години и е форум за представяне на продукти на хранително-вкусовата промишленост на Япония и страните от Югоизточна Азия. За първи път през 2013 г. ще има възможността да бъдат представени и страни от Югоизточна Европа.