fbpx Schneider Electric представя "умни" решения | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Schneider Electric представя "умни" решения

Smart  табла ще позволяват намаляване на сметките за електричество чрез постоянен мониторинг върху енергийното потребление и състоянието на консуматорите, и минимизира риска от технически повреди. По този начин се подобрява оперативната ефективност на сградата и се гарантират по-малки загуби за бизнеса. Това бе представено днес на „Форум иновации 2017“ - най-голямото технологично събитие на компанията в Източна Европа на Schneider Electric, което се провежда в рамките на два дни, в които партньори и клиенти на компанията имат възможност да се запознаят с най-новите решения, в областта на енергийния мениджмънт, автоматизацията и „Интернет на нещата“ (IoT) и им дава възможност да посетят специалната зала за демонстрации. 

Експертите на Schneider Electric представиха също иновативни архитектури за автоматизация на процеси, част от платформите EcoStruxure Plant и EcoStruxure Machine. Това са платформи, които гарантират киберсигурност с вградено програмно осигуряване и поддръжка на криптирани връзки и комуникации между местните и интернет (cloud) базирани приложения.

Като част панела за интелигентни мрежи „Smart Grid” беше акцентирано на иновациите в решенията за оптимално управление на мрежите и намаляване времената за прекъсване на токозахранването. Основен момент бе представянето на продуктите за откриване и разрешаване на проблеми, възникнали във въздушни линии и подземни кабелни трасета. Специално внимание бе отделено на най-новия продукт за телеуправление Easergy T300, който са използвани за контрол и управление на мрежи СрН, и съобщаване на повреди по мрежите и връзка с диспечерски център.

Истински поглед в бъдещето бе лекцията за EVlink на Schneider Electric. EVlink е решение за бързо зареждане на електрически автомобили, което позволява 80% от капацитета на батерията за автомобилите да бъде зареден за по-малко от 30 минути. EVlink е иновативното решение на Schneider Electric, чрез което се преобразува променливия ток от зарядната станция в постоянен ток и ограничава максимално тока на включване.