fbpx Седем полезни SEO съвета за малкия бизнес | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Седем полезни SEO съвета за малкия бизнес

Седем полезни SEO съвета за малкия бизнес

Като заговорим за маркетинг, особено в съвременната икономика, малкият бизнес се нуждае от цялата подкрепа, до която може да се добере. При него липсват бюджети за реклама, личен състав и времето, предоставено в ръцете на по-едрата конкуренция. Нито един от тези фактори обаче няма значение, след като SEO оптимизацията (оптимизация на сайта за търсачки) е идеалния начин да се преравни бойното поле и да се откраднат “акции”. Да погледнем още един път към вашето лице в интернет – или иначе казано вашия уебсайт.
Ето няколко SEO съвета, които биха могли да бъдат в полза на малкия бизнес, целящи подобряване и увеличаване на продажбите.

1. Превръщайте всичко в същина.
Съдържанието е кралят на търсачките, издирващи изключителното. Колкото повече полезно съдържание е закодирано във вашия уебсайт, толкова повече възможности давате на търсещия да открие именно вашите продукти и услуги. Предлагаме ви някои от съветите на Роб Снел, чиято блестяща презентация в PUBCON South хвърли светлина върху това, как да се отървем от пренатоварване на сайта с информация.
· Записвайте всичко и го резюмирайте в текст (интервюта, разговори, лични мнения и т.н.)
· Обръщайте имейли за поддръжката в FAQ страници
· Обръщайте PDF файловете в HTML страници
· Започнете да създавате видео файлове на всичко

2. Направете го лично
Личният глас е едно от основните предимства на малкия над едрия бизнес. Ако накарате останалите да ви забележат, вие демонстрирате своя авторитет на пазара, а клиентите просто обожават препоръки и рецензии. Потребителя използва търсачки, за да достигне подробна информация както за самия продукт, така и за цената и мнението на други потребители. Превърнете обикновения каталог в наръчник на потребителя, няма по-добър начин за продажба от обучаването!

3. Оптимизирайте локалното търсене
Случайността е едно от нещата, които могат да допринесат за вашия бизнес. Според проучване, 63% от потребителите използват търсачки, за да добият по-пълна информация за местните фирми.

4. Подобрете скоростта на сайта
На всеки е известна пословичната мудност на сайтовете на малкия бизнес, защото бързината е последното нещо, за което собствениците се замислят. Но вече е време сериозно да се обърне внимание на времето, за което сайта зарежда страниците. Нека не караме потребителя да чака, за да си купи продукта! Изпробвайте Web Page Analyzer и Firefox разширението Yslow за откриване на забавящия елемент.

5. Усъвършенствайте вътрешните връзки
Вида на вътрешните връзки може да придаде стил на вашия сайт. Значително повече време отнема да ровиш из стари връзки, за да ги включиш в статиите си, но ползата е неоспорима. Стратегията на сайтове като Copyblogger, не само върши чудесна работа при препращането към стари постове, но и помага при SEO. Потребителят получава повече опит и по-широко наблюдение върху структурата на връзките във вашия сайт. Помислете, стига ли навигационната ви схема до цялото съдържание? Зарадвайте посетителите и потребителите като добавите карта на сайта и списъци на популярните постове за по-широка достъпност.

6. Създайте съдържание за хора
Хората не обичат да бъдат баламосвани със съдържание специално създадено за търсачки. По този начин губите основно звено от веригата на пазара. Само хора могат да се свържат с вашия сайт, а не искате те да го напуснат няколко секунди по-късно. Ако желаете да ги задържите, трябва да пишете съдържание за тях. Оптималната цел за по-високи резултати при търсенето е да накарате повече хора да влязат във Вашия сайт, защото, колкото и хитро да са замислени, търсачките не правят покупки.

7. Не се измъчвайте относно nofollow връзките
Връзката си е връзка, независимо колко се отнасяте в опити да се сдобиете с входящи връзки без онези ужасните, които не водят до информация. Стига въпросният линк да доведе потенциален клиент, Вие имате нужда от него.
Съсредоточете се върху най-важното, а именно да създадете идеално съдържание. Можете да създадете невероятно преживяване за потребителите на вашия сайт. В крайна сметка, много страни на SEO ще се изгладят от самосебе си, ако предоставите на потребителите подходящо съдържание. Доброто съдържание привлича страхотни връзки, особено при успешно промотиране чрез средствата на социалните SEO канали за разпространение.

Facebook коментари