fbpx Къде изчезна Ковид?!… Странно! | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Къде изчезна Ковид?!… Странно!

Стресирани, объркани, ваксъри и антиваксъри, специалистите по всичко… изведнъж забравиха, че има пандемия, забравиха за всички видове ковиди и само за една нощ се превърнаха в специалисти от международна политика. Обзалагам се, че такава развръзка и най-впечатляващите анализатори дори не са и допускали.

Някак си стана като с магическа пръчка – отворихме молове, обществени сгради, кина, театри, свалихме всякакви ограничения, а медиите изместиха новините за заразени и умрели или в края на новините или пък съвсем забравиха да ги споменават.

Истината е друга.

Точно две години след първия регистриран случай на Ковид-19 в България пандемията все още си я има и войната в Украйна едва ли може да измести тази действителност. Всъщност войната, надявам се да свърши скоро. Както и се надявам темата за пандемията да не се върне отново. Но това супер странно обстоятелство през последните дни само показва как динамиката на съвременния свят бързо изтрива от главите ни, пък и от новините ни, събитията от вчерашния ден, защото вече днес са ни „засипали“ съвсем други.

Естествено, че лошите неща трябва да се забравят колкото се може по-скоро, бих казал обаче, че и тревожните ни спомени не трябва да бъдат изтривани толкова бързо и засенчвани от всяко следващо събитие. Пандемията не се скри, не изчезна изведнъж и за една нощ, а точно обратното – все още внимаваме в срещите си, в офисите си, на публични места. Както – за огромно съжаление – и като свърши войната дълго време няма да я забравим. И това е още едно доказателство, че новините не са тези, които трябва да определят нашите важни приоритети. А ние самите.