колонката на

В предишната ни статия, посветена на понятието за "търговска тайна" и стъпките за нейната защита, ви запознахме с новият Закон за защита на търговската тайна, (обн. в ДВ, бр.
Колонката на адв. Мургова & Партньори
Всеки бизнес притежава бази с данни, ноу-хау и друга важна информация за своите бизнес активности, градени и надграждани с години.
Колонката на Гетов
В тези летни дни, когато хем е отпускарско, хем не съвсем, все по-често се сблъсквам с казуса, свързан с разминаването във визията на собствениците и служителите на една компания по определени проблеми в нея.
адв. Мургова & Партньори
В предходния ни материал, ви запознахме с режимите и процедурите за достъп до пазара на труда на чужденци, граждани на трети държави съгласно изиск
Колонката на Гетов
Преди няколко дни един от читателите на “Колонката на Гетов” ми изпрати в месинджър снимка на късметче от кафе и текст: “Идея за колонката”. На самото листче пишеше: “Това, което те изтощава не са планините пред теб, а камъчето в обувката ти.” Обичам късметчета от сутрешно кафе.
Колонката на адв. Петя Мургова & партньори
В последните години сме свидетели на глобална миграция на работна сила.
Днес за пореден път не ми издадоха фактура в автомивката, която ползвам от години. Извинението е, че не са им донесли кочан и това оправдание е вече от два месеца. Обектът се намира в софийски мол и това не е единственото място, на което се случват подобни неща.
Колонката на адв. Петя Мургова & партньори
В днешната ни юридическа рубрика ще ви запознаем с европейската система за бързо предупреждение за опасни нехранителни продукти, по-известна като RAPEX.
След публикацията на предишната колонка с материала за 4-те хиляди изминати километри и личните срещи, се появи коментар, който гласеше следното: “М
Колонката на адв. Петя Мургова & партньори
В предходния ни материал, ви представихме накратко какво представлява арбитражното производ