fbpx колонката на | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

колонката на

Индустриални паркове съществуват в България от немалко време. Такъв тип затворени индустриални комплекси има изградени край София, Пловдив, Пазарджик, Шумен, Варна, Бургас, Русе, Троян и много други места. Освен т.нар.
В последно време се натъквам на най-различни ситуации, в които собственици на бизнес се чудят какво да правят със свои служители, които хем са лоялни, хем имат необходимата професионална компетентност, хем нещо работят, ама не се вижда резултат от това, което правят.
През последната година, през която светът все още се учеше как да се справя с пандемията от Ковид, преминахме през различни промени. Част от тях оказаха положителен ефект върху редица процеси в обществото.
Едва ли има някой, който да оспори неимоверно бързо нарастващото влияние на социалните мрежи в ежедневието.
От средата на 2020 г. окончателно стана факт задължителното електронно възлагане на обществени поръчки чрез специализираната Централизирана автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки (ЦАИС ЕОП).
В изминалата седмица се навърши една година от първата карантина, което провокира в мен размисли относно бъдещето, миналото и разбира се настоящето.
Преподавам в няколко университета. Тази седмица в 23:30 ми писа моя студентка с молба да й съдействам. Темата:  собствениците на фирмата, в която работи в маркетинг екипа, не приемат идеите й за маркетинг активности. Категорично отхвърлят конкретни канали и формати.
През последните няколко седмици, в интервюта и частни разговори ме питат дали, след като в предната семична колонка съм сравнил ситуацията в момента с тази, от времето на Първата световна война (191
В последните дни от мандата на настоящия парламент, Народното събрание прие на второ четене няколко важни промени в нормативната уредба, чрез които се откриват нови правни възможности пред чуждестранните предприемачи от страни извън Европейския съюз, които желаят да стартират бизнес в България, какт
„Революцията Z“ е не само име на български филм, но в последно време започва да се усеща като реалност в редица индустрии.  Поколение Z – са изгряващите звезди-потребители, които ще налагат свои стандарти. И ако в козметичната индустрия са повече от щастливи от Z-ките като клиенти, т.к.