fbpx колонката на | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Това е най-голямата тъпотия, която съм чувал през последните, не знам вече колко, години! Хората не работят толкова, колкото им плащат, няма такъв филм! Разбира се, миксът на работещите с различно темпо и ефективност като проценти е различен в различните компании, но моите наблюдения са, че
"Няма да гласувам!". Три обикновени думи, които започвам да чувам все по-често и това няма как да не ни тревожи. Всички, нас! Добре, да ги приемем, че са част от действителността, част от демокрацията, дори от свободното изразяване на мнения или действие.
Три години след обнародването на първият у нас Закон за индустриалните паркове (Закона/ът - виж повече ТУК) Министерския съвет (МС) внесе за обсъждане в Народното събрание зако
Може би съм един от най-често пътуващите из цялата страна хора в моето обкръжение. Поради това, че роклята за абитуриентския бал на дъщеря ми се шие в Благоевград, в последните месеци посещавам този град относително често. Защо се шие там, не ме питайте.
В българското изборно законодателство има добър абсурд, който след близо 35 години лутане в лабиринтите на демокрацията, е време да бъде премахнат.
В контекста на актуалните тенденции в дигиталната трансформация, Европейският парламент прие изменения в Регламент (ЕС) № 910/2014 за създаването на рамка за европейска цифрова самоличност (eID), които влизат в сила от 16.04.2024 г. и следва да бъдат прилагани в пълна степен през 2026 г.
Идват поредни избори и някак си рязко, като че ли за минути, политиците се премениха. Станаха мили, добри, обещаващи… И някак си по-модерни и по-горди.
Миналата седмица бях на едно прекрасно събитие - Дамски форум "Скорост '24", което се организира от списанието, което четете в момента.
Казват, че лесно спечелените пари бързо се харчат. Но когато говорим за тях, на кафе или на сериозни срещи, ние, хората от бизнеса не разбираме това понятие. Нито аз, нито тези около мен знаем какво означават лесно спечелените пари.
През последните години в законодателната политика на Европейския съюз („ЕС“) сериозен фокус има темата за климатичната неутралност.