fbpx колонката на Максим Бехар | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

колонката на Максим Бехар

Зави ни се свят от служебни правителства. Вървиш по „Витошка“ и всеки втори срещнат се оказва бивш министър. А понякога и настоящ. Но не в това е драмата. Да са живи и здрави министрите – бивши, настоящи и бъдещи.
Ама не само моят бизнес – Public Relations – но и като че ли клиентите ни чакаха като въздуха и слънцето „ковидът“ да се скрие (както го наричаме разговорно), за да започнем да се виждаме с партньори, клиенти и приятели на живо.  Печатниците отново започнаха да бълват визитни картички, самите ние с
Мине се не мине някой ден и току някой приятел от Австрия, или Германия, пък и от Франция, или отнякъде другаде, ми се хвали, че държавата му отпуснала няколко хиляди евро, за да помогне на бизнеса му в тези трудни времена.
Мдаа... „Ако ти си най-умният в стаята, то тогава това не е твоята стая“.  Сигурно едни десетина хиляди души могат да си припишат авторството на тези думи, но по-важното е, че поне десетина милиона го прилагат. В мениджмънта началниците обичат да им се чува думата и често доста настояват за това.
Живеем в „зелена“ еуфория, без много, много да разбираме за какво става въпрос. Бомбардирани сме от екрани, вестници и социални медии с въглеродни, соларни и всякакви други термини.
Губернатор Боб Милър е много спокоен и уравновесен джентълмен, тогава управляваше щата Невада и беше един от основите фактори, както често казваше той, да се превърна от пустиня в огромна градина, привличаща милиони туристи.
Наистина имахме цел, още от годините преди всички кризи. Някои казваха „отиваме в Европа“, аз им опонирах с думите – не е вярно, връщаме се в Европа.
Знаем добре как ги броим.
Свикнахме с тази чуждица напоследък и като че ли в български език тя придоби друго значение. Low cost. По принцип – означава „евтино“, то е ясно. Но сега все повече го възприемаме като „изгодно“ и дори… „модерно“.
Опиянението, а и лутането от дистанционната работа през последните две години изглежда свърши.  Пъшкахме и охкахме как ще се справим от разстояние, как ще контролираме кой как се справя и така се случи, че преодоляхме и това изпитание.