fbpx Ще започнат ли летните морски ваканции на 1 юли? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ще започнат ли летните морски ваканции на 1 юли?

Ще започнат ли летните морски ваканции на 1 юли?

“Аз съм оптимист. Планираме от 15 юни да започнем подготовката за летния туристически сезон, а от 1 юли да го стартираме. Разработили сме планове, които ще представим за обсъждане на колегите от бранша.” Това каза днес министърът на туризма Николина Ангелкова, като призова българите да помогнат в тази тежка ситуация и да изберат България това лято за своята, макар и по-късна, почивка.

Както Ангелкова каза имало различни варианти кога поетапно да се отворят заведенията и ресторантите. За начало само откритите им площи, както и малките хотелчета и курортите при спазване на правилата на Националния оперативен щаб. Дезинфектанти трябва да има във всички общи помещения, а настаняването ще става по строги правила.

Все още не е ясно дали и как ще работят басейните и спа зоните в морските хотели. Разстоянието между чадърите и шезлонгите обаче ще е по-голямо. В момента едно плажно място е 8 кв.м., но се очаква да бъзе значително разширено.

В момента се съгласувала специална декларация, с която туристите да информират къде отиват, с какъв транспорт (личен автомобил, влак, автобус, самолет), дали са здрави. "Той трябва да декларира, че знае какви са правилата в местата за настаняване и поема своята отговорност", посочи Ангелкова.

 

Facebook коментари