fbpx Shell осигурява 1000 обяда на медици на първа линия | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Shell осигурява 1000 обяда на медици на първа линия

Водеща снимка
Да

Shell осигурява 1000 обяда на медици на първа линия

Shell България дарява 1000 обяда на медиците на първа линия в борбата срещу коронавируса. Храната се приготвя от служителите на търговските комплекси Shell и се предоставя на 18 болници в 17 града в България. Всяко меню deli by Shell съдържа прясно приготвена салата, сандвич, десерт и бутилка вода. Така компанията отново подкрепя здравната система у нас, след като през март дари гориво на стойност 100 000 лв. за линейките на Центровете за спешна медицинска помощ в страната..

Дарението е част от инициативата на Shell „Зареждане с добрина“, в рамките на която компанията цели да предизвика още по-силна съпричастност и подкрепа към медиците на първа линия в битката с коронавируса. Осигуряването на храна за медицинския персонал е съгласувано с Националния оперативен щаб и Министерството на здравеопазването, като пакетите ще бъдат доставяни поетапно в лечебните заведения.

„С това дарение искаме още веднъж да заявим силната си подкрепа за медиците, които се грижат за нас и продължават да спасяват животи въпреки тежките условия. Те са истински герои и заслужават нашето уважение и благодарност. Като компания, която оперира в България от почти 30 години, считаме за наш дълг да даваме своя принос към обществото и да дадем добър пример в препредаване на добрината“, заяви Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.

Компанията се присъединява към каузата на движението „Благодарим ви, че ви има“, чиято мисия е да подкрепя медиците, които се борят срещу коронавируса у нас. Екипът на Shell благодари на всички, които стоят за инициативата, за партньорството им и за желанието им да правят добро.

Търговските комплекси Shell работят със стандартното си работно време, но при строги правила за безопасност. За да защити в максимална степен здравето на своите служители, клиенти и партньори, компанията създаде програмата „Защитени заедно“. Тя е разработена съвместно със здравни експерти и съдържа предписания, базирани на най-добрите международни практики.