fbpx Шосейният автомобил мечта на Себастиан Фетел е факт | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Шосейният автомобил мечта на Себастиан Фетел е факт

Най-мощният и скъп автомобил на Infiniti, произвеждан някога, осъществява желанието на Себастиан Фетел за FX с още по-големи възможности и уникални аеродинамични, естетически и технически характеристики, вдъхновени от Формула 1.
Емблемите с надпис „Vettel” показват на света, че двукратният световен шампион е останал изключително доволен от резултата, но едва загатват за сериозното му участие в проекта. От зараждането на концепцията до производството Себастиан Фетел оказва безценна помощ за разработката на модела и предоставя изключително ценни отзиви, от каквито се нуждаят инженерите, за да вдъхнат живот на неговата визия за спортен автомобил.
Себастиан Фетел продължава да заема централна роля в проекта FX Vettel, като участва в специалните събития за 150-те души от целия свят, които ще се присъединят към него в този възможно най-ексклузивен автомобилен клуб.

Изживяванията, които не могат да се купят с пари, включват VIP покани за специални събития, високоскоростни курсове по майсторско шофиране с известни пилоти, сесии в симулатор на Формула 1, возене в състезателен болид от Формула 1 с три места, уникални пробни шофирания и незабравими церемонии по връчване на ключовете, когато започнат доставките на автомобилите през март 2013 г. Собствениците ще могат да следят докъде е стигнало производството на автомобила им чрез безплатен поръчков iPad, който също така ще им позволи да записват всеки момент от вълнуващото си приключение по пътя към FX Vettel Edition.

Infiniti FX Vettel Edition се задвижва от 5,0-литров V8 двигател с 420 к.с., който предлага балансирана динамика в целия скоростен диапазон до 250 км/ч (с ограничител) и ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,6 секунди.
По-лек и по-аеродинамичен, с по-голямо аеродинамично притискане при висока скорост, FX Vettel Edition разполага със същия вид въглеродни влакна, които използва за болидите си отбора от Формула 1 и партньор на Infiniti Red Bull Racing, както и тапицерия Alcantara® по дизайн на Себастиан Фетел.

Infiniti FX Vettel се предлага единствено в цвят Moonlight White на цени от €120 000 (в зависимост от страната) и заден спойлер от въглеродни влакна срещу допълнително заплащане.