fbpx Skoda Superb е "Кола на годината" на България за 2016 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Skoda Superb е "Кола на годината" на България за 2016 г.

Skoda Superb е "Кола на годината" на България за 2016 г.

Skoda Superb грабна приза Кола на годината на България на 2016 г.  за в традиционния конкурс, организиран от Пресавтоклуб България. Това стана на церемония в артпространството Квадрат 500, известен още като българския Лувър. Победата на чешката марка е за трета поредна годината, след като моделите Octavia и Fabia също спечелиха оспорваната титла през 2013 и 2014 г.

Българскията конкурс се организира от 1997 г. и право на глас в него имат автомобилни журналисти от различни медии, членове на Пресавтоклуб България. В тазгодишната надпревара своя глас дадоха над 40 журналисти. Тази година борбата бе изключително оспорвана, а номинираните автомобили имаха безпрецедентен брой - общо 45 за различните категории. Главният редактор на списанието Ина Георгиева също е член на журито и е една от много малкото дами, която пише за автомобили.

В категорията 4Х4 триумфът бе за Volvo ХC90.

В категорията "ван" бе избран VW Multivan.

 

В категорията градска кола изборът на автомобилните журналисти събра най-много гласове за MINI Clubman

Най-много гласове в категорията екологичен модел получи напълно електрическият Renault Zoe.

В категорията премиум автомобил победата бе за BMW Serie7. 

Тази година журналистите присъдиха и отличие за цялостен принос към развитието на автомобилната култура в България на собственикът на пистата "Дракон" край село Калояново Христо Стоилов, който разшири и ремонтира основно съоръжението, като общата инвестиция е над 1 млн. лева.


 

Facebook коментари