fbpx Карибско синя лятна ваканция | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Карибско синя лятна ваканция

MINI Cooper S Cabrio

Карибско синя лятна ваканция

Лято, много топло, август, Пирин, Банско, Джаз фест 2016. Към красивата картина реших да добавя последния съвършен щрих – новото MINI cabrio. Прекрасен момент да усещам лъчите, които достигат до кожата ми през кристалния планински въздух, вятърът да прави естествена ондулация на косата ми, а курортния град да се обръща след фантастичния за първи път създаден изумруден цвят Caribbean Aqua. (Не съм ходила на Карибите, но съм убедена, че точно това е цветът на Атлантическия океан там). Е, малко женска суета не ми липсва, не че мъжете остават назад. Но нали всъщност MINI е един от автомобилите, който в най-голяма степен те кара да късаш с всякакви предразсъдъци и да изразиш себе си по най-точния начин.

Тази марка няма как да бъде сбъркана дори и от тези, които нямат никакво отношение към автомобилите. Съвършеното лаково покритие, в комбинация с блестящ хром и черен лак привличат веднага погледа. Спортното излъчване на новото MINI Cooper S Cabrio се подчертава от допълнителен въздухозаборник на предния капак и канали за охлаждане на спирачките на долния въздухозаборник. На хромираните пластини на радиаторната решетка е разположено кодовото червено S.

Задната част излъчва елегантен спортен дух. Големите, вертикално насочени задни светлини са разположени силно встрани и са оградени с хромирани рамки. В комбинация със солидната дръжка за задния капак над регистрационния номер, мощни брони и разширяващата се назад широчина на автомобила те оформят типичната за марката визия на задната част. Ще го разпознаете и по разположените по средата ауспухови тръби и специфичната за модела задна броня с дифузор.

Задният капак се отваря надолу и на него може да оставите товар до 80 кг. При затворен покрив отворът на багажника може да бъде увеличен с помощта на серийната функция Easy-Load. Двете застопоряващи дръжки позволяват рамката на гюрука да бъде повдигната още по-високо в сравнение с предишния модел, за да се облекчи товаренето на обемисти предмети. Вместимостта на багажника на новото MINI Cabrio е 160 литра при отворен покрив и 215 литра при затворен. На мен ми стигна, за да събера голямата пътна чанта, по-малка, лаптопа и още няколко дребни торбички. Това увеличение с около 25 % в сравнение с предишния модел.

Със сигурност ще се съгласите, че WOW ефектът идва, когато свалите мекия гюрук.

За 18 секунди откривате небето, дори и в движение. Ако е паркиран автомобила можете да шашнете околните като свалите гюрука с бутон на дистанционното управление. Освен това мекият покрив на новото MINI Cabrio се оборудва с функция шибедах, която позволява безстепенно изместване назад на предната част на покрива с до 40 см., така че да влиза свеж въздух. За да се предпазите от завихряне, може да монтирате много лесно новият ветробран зад шофьора и спътника му, който след това можа да сгънете и оставите в багажника.

Сърцето на новото кабрио бие здраво - двулитров четирицилиндров двигател със 192 к.с. и максимален въртящ момент от 280 Нм, който чрез Overboost може кратковременно да достигне до 300 Нм. Съчетан е с шестстепенна трансмисия Steptronic Sport с особено бързо превключване. Чрез селектор може да изберете и режим на движение - SPORT и GREEN Mode за икономично движение.

Истинско удоволствие беше да направя едно drive интервю с режисьора Борис Панкин, докато лежерно плъзгаме из крайните улици на Банско (http://www.tbmagazine.net/statia/zhenata-e-alfata-tya-e-nachaloto-na-vsichko.htm)l. Накрая обаче настъпих педала и усещането ни беше, че се готвим за излитане в края на отсечката. Представете си как този мъник лети с 200 км/ч (макс. Скорост 230 км/ч) и все пак остава залепен за пътя. Прословутата стабилност не е изневерила и на новото кабрио. Типичното Gokart-усещане създава страхотна емоция. Зад нея обаче стои много технологично изпълнение - комбинация между предно окачване с един носач и пружинна стойка и многораменна конструкция отзад, както и ориентираното старателно към характеристиките на открития автомобил с четири места окачване на колелата, пружините и амортисьорите, освен пъргава управляемост осигуряват и оптимизиран комфорт на возене. Освен това предните шенкели са изработени от алуминий, което олекотява автомобила, а отпред и отзад се монтират компоненти от високоякостна стомана и тръбовидни стабилизатори.

Вечерта вече е дошла, а ние се наслаждаваме на поредния концерт от Джаз феста. В полунощ се оттегляме към хотела. Купето на MINI ни посреща с великолепно дифузно осветление, което безстепенно променя цветовете си. Като в дискотека, ама не, никак не дразни – всичко е изчислено така, че очите ти се разширяват от удоволствие. Пристигаме и паркираме – отварям вратата, а MINI ни изпраща със светлинен подпис на земята. Как да го забравиш?