fbpx BMW X6 M Competition - супергерой, световен шампион и бизнес лидер | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

BMW X6 M Competition - супергерой, световен шампион и бизнес лидер

етикети

Какво е общото между супергерой, световен шампион и бизнес лидер? Те всички имат нещо, което ги отличава от останалите - сила, скорост, издръжливост, интелигентност, стил. Те всички са работили много, за да бъдат най-добрите в това, което правят. Те всички са като... новото BMW X6 M Competition. Когато през 2008 г. за първи път видях уникалния дизайн на BMW X6, бях като покосена. По-късно буквално завиждах на дизайнерите, създали това творение, което всъщност с появата си раздели феновете на автомобилите и още повече на беемвистите на две – от Osanna до „Разпни го!“. Така е и до днес. За тези изминали години моделът продължи да надгражда своето развитие, запазвайки гените си, които го направиха звезда с появата му. Защото често звездите са осъждани и нехаресвани просто, защото са звезди.

Днес BMW X6 M Competition е доста повече от просто автомобил. Това е машина, която съчетава в себе си високотехнологични иновации, луксозен комфорт и спортна динамика, а сега тази динамика отива на съвсем друго ниво – 625 к.с. и отвяващо ускорение от само 3,9 секунди, които излизат от High-Performance M TwinPower Turbo V8-цилиндров бензинов двигател, който те кара да настръхнеш още в първия момент, в който чуеш звука от запалването му.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ina Georgieva (@ina.georgi)

 

Това е автомобил, който вдъхновява, че можеш да постигнеш всичко, което си поставиш за цел. И за да бъдете още по-различни, поръчвате Х6 в този уникален специален лилав цвят BMW Individual - Techno Violet metallic. Това лаково покритие се създава на ръка, като всяка отделна част се разработва отделно, за да се гарантира, че отговаря на критериите за високо качество.

Откъдето и да погледнете, BMW X6 излъчва респект. Тънките фарове, бъбрековидната решетка с хоризонтални пластини (този път няма какво да се каже против нея), която е с нов дизайн и големите въздухозаборници добавят допълнително въздействие към типичния за M външен вид, вдъхновен от състезанията.

Профилът носи изключителна динамика, подсилена с дизайнерски елементи като черни М хриле, детайли, гланцирани черни корпуси с карбоново покритие на външните огледала и черно лого на X6 M. В задната част, вертикалните светлоотразители подчертават широчината и мощта на автомобила.

В интериора, очите първо попадат на най-новото поколение на iDrive и извитият голям хоризонтален дисплей - BMW Curved Display.

Екранът пред водача, когато е заложена навигация

Той се състои от 12,3-инчов информационен дисплей зад волана и контролен дисплей с диагонал 14,9 инча под обща стъклена повърхност. 
Тъч функцията на контролния дисплей позволява значително намаляване на бутоните и превключвателите в полза на дигиталното управление на множество функции. Въпреки че някои може да се оплакват от липсата на старите копчета и бутони, смятам, че те наистина са отживелица, а собствениците на тези нови беемвета са дигитални и модерни хора, на които смартфонът е продължение на ръката им.

Иновативният кокпит и свързаните с това модификации на арматурното табло осигуряват не само премиум атмосфера, но и особено прогресивно излъчване.Серийното оборудване включва арматурно табло, тапицирано с авангарден материал - Sensafin, който има качества, подобни на кожа, и елегантно извита интериорна лайстна  от фино дърво.

Друга новост е ефектно осветената лайстна в областта на пътника до водача. Особено вечерта, тя придава усещане като в космически кораб (не че съм се качвала в такъв, но така си го представям). Нейната графична шарка е допълнена с обозначение "X6" и логото на М. Полето за управление на средната конзола включва допълнителни тъч повърхности и оформен по нов начин селектор на трансмисията.

Серийно седалките са спортни с перфектна странична опора, активна вентилация и масажна функция, също с тапицерия от Sensafin и в подглавникът им свети индикацията Х6. Като опция се предлага и коженото оборудване BMW Individual Merino с разширен обхват, пълното кожено оборудване BMW Individual Merino.

Остава само да натисна педала и да излетя. Новата осемстепенна трансмисия Steptronic Sport, която има и лостчета за превключване на волана (аз не съм фен на такъв стил на каране, освен за малко забавление), мисли преди човешката реакция. Няколко пъти специално обръщам внимание, за да усетя превключването на скоростите, но не успявам. Тази мощ на хала буквално се взривява, когато решиш да натиснеш по-здраво педала.

Сега вече Х6 е оборудвано и с 48-волтова технология Mild-Hybrid. Последователната електрификация се осигурява от интегриран в трансмисията електромотор, който осигурява допълнителна мощност от до 9 кВт/12 к.с., както и въртящ момент от 200 Нм. Така електромоторът подпомага двигателя с вътрешно горене за по-динамично и в същото време по-ефективно шофиране.

Странно е, че след толкова много години любовта ми към BMW X6 не е угаснала, въпреки че буквално всяка седмица в ръцете ми попадат воланите на нови и все по-нови модели автомобили, все по-модерни и по-авангардни. Може би защото шампионите си остават винаги шампиони, а когато продължават да се доказват във времето, няма как да не ги обичаш.