fbpx Световна премиера на Volkswagen ID.5/ID.5 GTX пред публиката в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Автомобилен Салон София 2022

Световна премиера на Volkswagen ID.5/ID.5 GTX пред публиката в София

Volkswagen ID.5 е SUV купе от чисто ново поколение с премиум стандарти. Той идва на пазара като ID.5 със система за задвижване на задните колела със 128 кВт (174 к.с.) или 150 кВт (204 к.с.) и със задвижване на всички колела ID.5 GTX с 200 кВт (299 к.с.). Всеки модел от тази продуктова линия е силен характер, който обединява качествата на ID. семейство в уникален дизайн - колкото елегантен, толкова и изразителен. ID.5 предлага ново усещане за простор, заедно с иновативни решения за работа, интерфейс човек-машина (HMI), инфотейнмънт и асистиращи системи.

Всички варианти на двигателя на ID.5 използват голяма батерия, която дава възможност за пробег на дълги разстояния. Батерията е с капацитет 77 кВт (нетно). Това позволява на ID.5 Pro и ID.5 Pro Performance да постигнат прогнозиран обхват до 520 км (WLTP). Централното разположение на батерията под купето осигурява нисък център на тежестта и балансирано разпределение на натоварването на оста. Флагманът със задвижване на всички колела ID.5 GTX има прогнозиран пробег от 490 км (WLTP).

Най-новото поколение ID. софтуер предлага редица предимства по време на зареждане. Когато са свързани към DC зарядна станция със съответната мощност, моделите с батерия от 77 кВтч вече могат да зареждат до максимален капацитет от 135 кВт – подобрение спрямо предишния максимум от 125 кВт – при зареждане от 5 до 80 процента състояние на заряд (SOC), съкращаване на времето за зареждане с до девет минути в сравнение с предишните времена. Това означава, че ID.5 се зарежда само за 29 минути, а ID.5 GTX за 36 минути за следващите 390 км или съответно 320 км.