fbpx Гроздето било кисело... | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Гроздето било кисело...

Nissan Juke

Гроздето било кисело...

етикети

 
Колкото и пъти да го виждате по улиците и пътищата се обръщате, нали? Дори и да не е осъзнато, подсъзнанието го отбелязва. И това ако не е постижение... В днешно време, когато всеки се бори за частица от нашето внимание, той успява да го привлече за доста повече частици. И факта, че когато за първи път се появява със своя много смел и нестандартен дизайн през 2010 г., Nissan Jike само за 40 месеца реализира 420 000 продажби.
 
 
Японците създадоха един собствен луксозен подпис в класа на малките кросоувъри, който просто няма с какво да сравните. И естествено, когато си единствен на пазара – има и доста противници. Определено дизайна е много смел, странен, може би противоречив и в същото време атрактивен. Той е като онези дамски чанти Furla, за които много хора казват: „какво толкова им харесват?“ и в същото време си мечтаят да им подарят точно тази марка чанта, за да могат да я размахват небрежно навсякъде – дори когато отидат до кварталния магазин за кофичка мляко. 
 
През миналата година Juke отново напомни за себе си и се появи с освежен дизайн и новости в технологиите. Японците не биха направили радикални промени, защото няма смисъл да губят от това, което са постигнали. Затова леко са преработени горните светлини и сега включват дневни LED светлини с двоен интензитет. В решетката вече е вграден новият начин на подписване на Nissan, а предницата е подсилена с нова и по-здрава защита под бронята. 
В страничните огледала са вкарани LED мигачи и камери за Around View Monitor - („птичия поглед“), ако го има в нивото на оборудване.
 
 
В задната част към светлините във формата на бумеранг са прибавени LED светлини, а формата на бронята е по-агресивна. Така целият профил е придобил още по-спортен характер. Допълнителна новост са 16-инчови алуминиеви джанти в базовото ниво Visia и различни стилове за 17-инчовите алуминиеви джанти за Acenta и Tekna нивата. При новите 18-инчови алуминиеви джанти се предлагат цветни вложки, които дават възможност за индивидуален подпис на водача.
 
Интересният интериор не е променен, защото е достатъчно атрактивен и не си заслужава да се губи. Просто е надграден с детайли, които подсилват характера. Запазена е централна конзола, вдъхновена от пистов мотоциклет. Но сега може да изберете някой от индивидуалните пакети, в който централната конзола, облицовките на вратите и други елементи могат да бъдат изпълнени в червено, бяло, черно или дори ярко жълто. 
Juke е получил и увеличение на багажника и достига до 354 литра. Кората по средата допълнително дава възможност за използване на всеки сантиметър, а образуването на равен под със свалянето на задните седалки прави много практично товарният отсек. 
 
 
Като водач се чувствам изключително удобно и комфортно. Всичко е около мен и всяка команда е много лесна, без да се налага да натискам много копчета. В крак с новото мобилно време NissanConnect осигурява смартфон свързаност и достъп до различни приложения. Всичко се изобразява на 5,8-инчов цветен сензорен екран. А най-новото поколение сателитна навигация интегрира Google и предлага всякаква информация от местоположението на бензиностанции, хотели, ресторанти и др.
 
 
Поведението на обновения Juke е отлично на пътя – в никакъв случай това не е автомобил за красота. Усещам сигурност, която много ме успокоява – определено возията е по-стегната, в унисон със спортния характер. Завоите на троянския Балкан превземам един след друг с истинско удоволствие и в един момент си мисля, че съм с някаква спортна бегачка. И тук идва изненадата - „бегачката“ е „само“ с 1,2л бензинов турбо мотор/115 к.с. Но ако не знаете, едва ли бихте се досетили. Това е изцяло новият мотор на Алианса, който идва да замени 1,6 литровия мотор със 117 к.с. Скоростната кутия е 6-степенна, механична с много прецизно влизане на всяка от скоростите, допълнително улеснено от позицията на скоростния лост. Е, в градското движение, автомобилът не е чак такъв спринтьор, но пък няма и нужда. Това, което се размина с очакванията ми и разходът на гориво – с умерено към икономично каране постигнах малко над 7 на сто. Ако го настъпвате, с един резервоар ще изминете максимум около 500 км. 
 
Затова може да изберете и един от три режима на задвижване - Normal, Sport или Есо, който настройва и работата на климатика. Цветното изображение на екрана е много приятно и информативно за случващото се. 
 
Нали си спомняте за онази приказка, в която лисицата като не могла да скочи и да си откъсне чепка от лозата, надменно казала: „Гроздето е кисело“. Като слушах отстрани коментарите за автомобила, точно се сетих за нея. Никой нямаше да го откаже, ако можеше да го притежава. Цената на тестовия модел е 42 730 лв. с ДДС.
 
 

Facebook коментари