fbpx Легендарното BMW 507 на Елвис Пресли си е вкъщи в Мюнхен | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Легендарното BMW 507 на Елвис Пресли си е вкъщи в Мюнхен

Ако харесвате класически автомобили, то Motorworld Munich, Мюнхен е вашето място. Тук може да изживеете истински автомобилен екстаз и на воля да разглеждате цял ден експонатите. Сега обаче се спираме в Студиото на BMW, което под мотото „Колата е звездата“ преставя култови модели. Като този роудстър 507 на Кралят на рока Елвис Пресли, койтъо ние видяхме на живо.

Той купува колата през декември 1958 г. срещу сумата от … 3750 долара, докато отбива военната си служба в Мюнхен. Моделът е представен за първи път на световния автомобилен салон през 1955 г, а този екземпляр е бил част от флотилията тестови коли на BMW, произведен е през 1957 г. и има само 250 броя. Преди да стане собственост на Елвис белият 507 Roadster е получил нова трансмисия и ново предно стъкло, а двигателят му е бил ревизиран.

След две години Елвис Пресли се разделя с автомобила и го продава Томи Чарлс, който работи в дилърство на Chrysler в Ню Йорк. Чарлс се заема здраво да промени автомобила - заменя мотора с V8 агрегат на Chevrolet, поставя трансмисия Borg-Warner и задна ос на GM.

Докато не попада в ръцете на експертите BMW Group Classic, които се заемат с пълната реставрация на този уникален  екземпляр. Две години труд и резултатът е налице.

От май тази година белият роудстър се намира в центъра Motorworld Munich.

Интерактивната сцена осигурява забавление в унисон с BMW 507, с което можете да се потопите в 50-те години на миналия век и да пеете хитове на Елвис в караоке изпълнение.  А ако се интересувате от класически автомобили, може да говорите с експерти по история за автомобилната история на компанията в петък и събота. “СТУДИОТО на BMW” е отворено от 10.00 до 18.00 часа от вторник до събота. Входът до целия комплекс е безплатен.