fbpx Моден сезон с i20 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новият Hyundai i20

Моден сезон с i20

етикети

 
 
Ако си търсите редови автомобил с много добри показатели – i20 е вашия отговор. Ако все още не сте свили семейно гнездо и обожавате да пътувате или път едно малко слънце вече украсява автомобила ви на задната седалка, новото поколение на модела ще свърши отлични резултати. Достатъчно обемен, за да се чувствате комфортно, удобни седалки, възможност да образувате равен под, ако сгънете част или цялата облегалка на задната седалка, добри технически показатели, наистина нисък разход на гориво. В същото време е с много добри динамични показатели и много лесен за управление, особено в градска атмосфера.
 
 
i20 е най-новата интерпретация на дизайнерския език на флуидната скулптура 2.0, която е още по-ярка със стилни двукомпонентни фарове с интегрирани LED дневни светлини, които съпровождат до дома и след паркиране и заключване на автомобила. Много елегантно в страничните електрически,  отопляеми и широкоъгълни огледала са интегрирани тънките издължени мигачи. За повече комфорт задните странични стъкла и стъклата на задните врати са свръхтонирани. 
 
Задните светлини са стилни и динамични, и са в синхрон със страничната спортна линия на автомобила. 
 
 
Багажникът е с водещ в класа си обем от 326 литра, може да бъде увеличен до 1,042 литра, чрез много лесно сгъване на задните облегалки. Подът на багажника може да бъде повдигнат или свален при нужда, като така се образува и „тайник“, в който може да съхранявате по-фини предмети. А в купето има множество места за съхранение на вещи и предмети. Като опция може да поръчате и панорамен покрив, който внася допълнителна светлина в купето
 
 
 
На новото табло “Supervision” с цветен TFT LCD дисплей са разположени аналогови оборотомер и скоростомер, а между тях е добре читаем борд компютър, чието командване е абсолютно интуитивно от копче разположено на волана. Ясно оформените цифри и знаци и синьото LED осветление спомагат за лесното прочитане на информацията и в същото време дават отмора на очите. На волана са изнесени и бутоните на аудио функциите, круизконтрола, телефона. 
 
Новият i20 е буквално „наблъскан“ със системи за сигурност – може да разчитате на система за предупреждение при напускане на пътната лента (LDWS), система за потегляне по наклон,  
електронна асистенция на спирачното усилие при екстремно спиране (BAS), електронна система за динамичен контрол на траекторията (ESC) и система за контрол на стабилността (VSM).
За оптимално спиране, електронната система за динамичен контрол на траекторията автоматично разпределя количеството спирачно усилие към всяко колело, въз основа на данните от двигателя и пътните условия. А системата за контрол на стабилността позволява на автомобила да поддържа максимална стабилност и сигурност при потенциални условия за занасяне. 
 
Тестовият автомобил беше оборудват с класическа дизелова двигателна комбинация – 1,4 л/90 к.с. и 6-степенна ръчна скоростна кутия. Всичко това при спокойно шофира до 90 км/ч ми даде резултата 4,3л/100 км, на магистралата разходът се покачи до към 4,6л, а в градски условия максимума, който постигнах бе 4,8л/100км. Тези данни вярвам, че ще оцени всеки един шофьор.  
Освен с този мотор i20 се предлага и с по-малък и още по-икономичен дизел 1,1/75 к.с., както и с 1,2 и 1,4л бензинов, който може да се комбинира и с 4-степенна автоматична скоростна кутия. Предлага се в четири нива на оборудване. 
 
Всички снимки и видеоматериали за заснети със смартфон LG G4