fbpx Новият Land Rover Discovery – ами…, просто страхотен! (ВИДЕО офроуд) | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новият Land Rover Discovery – ами…, просто страхотен! (ВИДЕО офроуд)

Новият Land Rover Discovery – ами…, просто страхотен! (ВИДЕО офроуд)

 

„Абе къде ще го вкарваме този супер скъп и луксозен автомобил в калищаците и горите, само да го остържем и задълбаем някъде”, тюхкаме се с моите колеги, докато сме на „стартовата” позиция в родопското село Долен. Ще караме офроуд, по пътя на джоганите, които теглят трупите от горите. Всъщност най-голямото предимство на Land Rover Discovery е именно голямата му проходимост, която го е направила предпочитан автомобил за много световни експедиции. Ние обаче сме много доволни от предстоящата ни локална експедиция, защото всеки от нас не би и помислил самостоятелно да се вкара в такова приключение, като знае, че в ръцете си държи между 130 и 150 хил. лв (в случая ние държахме именно най-много).

  

„Добре е да повдигнете автомобила, защото ще има коловози и трудни места”, съветва ни бранд мениджърът на марката. Този боец по принцип има висок просвет – 283 мм (с 43 мм повече прямо предното поколение), но впечатляващото е, че може да се повдигне почти с метър на четири етапа. До 900 мм може да гази и във вода. Е, при това положение вече със скок се качвах в купето (но пък технологията за автоматично регулиране на височината на достъпа Auto Access Height може да снижи автомобила с до 40 мм, когато пътниците искат да слязат).

 

И тъй като не всеки е офроудър шофьор, на помощ идва системата Тerrain Response 2 на Land Rover, която оптимизира редица настройки – от чувствителността на педала на газта до смяна на предавките, така че да отговори на условията на шофиране. Ако ситуацията стане още по-трудна, допълнително функцията All-Terrain Progress Control (ATPC) поддържа подходяща ниска скорост, избрана от водача. И за да се убедите, че този автомобил наистина ни показа впечатляващи възможности, които не знам кой друг „офроудър” би показал, ви предлага да хвърлите поглед към следващото ВИДЕО, то „говори” много повече (и не се лъжете по началните кадри:).

Когато излизаме от гората, горе на поляната, решаваме да видим усилено рекламираните ни пълноправни 7 места – сваляме багажа, а след това и облегалките на седалките благодарение на технология за интелигентно сгъване на седалките Intelligent Seat Fold. Отчитам, че на нея ще се чувстваме отлично с мъжа ми, който е висок 180 см. Според мен това е най-голямата автомобилна спалня, която досега познавам. Особено съм очарована разгъващият се надолу панел при ръба на зоната за товарене, който служи като ограничение за товара, а при свалено положение, като супер удобна пейка за смяна на калните обувки например (не знам обаче, на кой ще му даде душа да влезе с кални обувки в луксозния „апартамент”, но пък не се знае – един път може да се наложи, нека има!)

 

Хайде, сега да видим и третият ред седалки. „Е, те това се казва трети ред!”, възкликва колегата ми. „Напълно истински, без колената ми да отиват до ушите и да ме хваща клаустрофобия”. На другия ден именно там пътува единият ни колега от Гоце Делчев до София и каза, че се чувства отлично.

 

И като стъпихме на асфалта време е да кажа, че това огромно чудовище (автомобилът е олекотен с цели 480 кг, но все пак тежи 2220 кг), в което се качвам с лек подскок, ни демонстрира неочаквано добра возия. В Discovery 5, въпреки, че компанията вече премахва номерациите, инженерите са работили изключително много, за да създадат пътно поведение, което доставя изключителен комфорт. Няма как да не усетя, че държа в ръцете си трилитров дизелов звяр с 258 к.с. и 600 Нм въртящ момент, които се комбинират с 8-степенна автоматично скоростна кутия. Лети като хала, докато го настъпвам със 180 км/ч. Ускорението е впечатляващо - 8 сек от 0 до 100км и то обяснява тази потентност. И ако си мислите, че клати – ами не, дори когато се возих отзад, не го усетих. А когато слезете на 140 км/ч – автомобилът буквално „спи”.

 

 

И докато се возех отзад и се ширих като принцеса, се наслаждавах на премиум интериорът – кожена тапицерия, шест 12-волтови контакта за зареждане, девет USB порта при инсталирана развлекателна система за задните седалки, както беше в нашия автомобил, 10-инчов сензорен екран, разположен високо върху централната конзола, безкрайни ниши за предмети - пространство в централния подлакътник, достатъчно голямо да побере пет iPad-а, с капак, който се завърта на 180 градуса, за да служи като подлакътник дори когато пространството е отворено и още много други.
Ами… просто страхотен!

 

Facebook коментари