fbpx Citroen представя C4 SpaceTourer и Grand C4 SpaceTourer | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Citroen представя C4 SpaceTourer и Grand C4 SpaceTourer

 

Ситроен официално представя новото име “SpaceTourer”, което обединява група модели и заменя името “Picasso”. Общият подпис “SpaceTourer”, представен по време на автомобилното изложение в Женева, включва три модела MPV (включително SpaceTourer), които са символ на обем, простор и възможности без ограничения. Модерни, лесни за използване и ориентирани към семейства, трите модела осигуряват изключителен комфорт за всички пасажери, както и съвременен дизайн и технологии.

C4 SpaceTourer и Grand C4 SpaceTourer се възползват от целия ноу-хау на Ситроен по отношение на стил, обем, модулируемост и цялостен комфорт на борда. Качества, които в годините привлякоха над 500,000 потребители и изведоха двата модела на лидерски позиции на някои пазари. C4 SpaceTourer и Grand C4 SpaceTourer се произвеждат на платформата EMP2 и предлагат множество съвременни решения в сферите на сигурността и комфорта, заедно със забележителна динамика и ефективност.

В гамата на двата MPV модела, Ситроен представя цялата си експертиза в двигателите. Най-актуалното предложение е 8-степенната автоматична скоростна кутия от последно поколение. Първоначално тя ще се предлага с дизеловия двигател BlueHDi 160 S&S, а по-късно през годината ще бъде комбинирана и с други мотори.
Разработена съвместно с японската компания Aisin, скоростната кутия “Efficient Automatic Transmission” предлага и механично превключване на предавките посредством лостчета, разположени зад волана. Тя е интуитивна, лесна за използване, високоефективна и осигурява комфорт в ежедневието, благодарение на:
- намалената с около 7% консумация на гориво в сравнение със скоростната кутия EAT6 (благодарение на двете допълнителни предавки), подобреният к.п.д. и увеличението до 20 км/ч на функцията Stop & Start, по-компактното и намалено тегло спрямо скоростна кутия ЕАТ6 (с около 2 кг.).
- оптимизираното предаване на въртящия момент на двигателя към скоростната кутия, което осигурява комфорт и плавно превключване на предавките, и двете допълнителни предавки, които позволяват да се намали рязката промяна на оборотите на двигателя при всяка смяна на предавка.

Citroën C4 SpaceTourer и Grand C4 SpaceTourer, вдъхновени от своите клиенти и техните автомобилни преживявания, сега имат още един коз в гамата, който ще направи ежедневното шофиране още по-приятно! Новият двигател отговаря на стандарта Euro 6.2.