fbpx Dacia с три световни премиери на автосалона в Женева 2024 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Dacia с три световни премиери на автосалона в Женева 2024

етикети

Най-новото поколение на емблематичния SUV на Dacia – Duster, ще отбележи първата си поява пред публика на Международното автомобилно изложение в Женева. Създаден през 2010 г. и обновен за първи път през 2017 г., Duster разчупва статуквото на SUV пазара. Моделът е нестихващ успех с над 2,2 милиона произведени броя до днес. Разработен върху платформата CMF-B, Duster от трето поколение е с по-солиден и изявен дизайн и предлага гама различни двигатели, за да удовлетвори нуждите на всички, включително ECO G100 LPG, HYBRID 140 и 48V TCe 130 mild-hybrid, наличен с трансмисия 4x2 и 4x4. Стартовата цена е под 20 000 евро.

Новата Dacia Spring се отличава с изцяло нов дизайн на екстериора и интериора. Това е единственият изцяло електрически автомобил в Европа, който тежи по-малко от тон. Въпреки компактните размери, той остава с най-добрия капацитет на товарене в своя сегмент и многобройни полезни функции.Dacia Spring е по-цифрова от всякога, с персонализируемо дигитално табло, съдържащо 7-инчов екран и 10-инчов мултимедиен централен  екран.  Още по-функционална, новата Dacia Spring е с двигател 45 к.с. при версии Essential и Expression и двигател 65 к.с. при версии Expression и Extreme.

В Женева марката ще демонстрира своя прототип, с който отборът Dacia Sandriders ще се състезава за първи път в рали Дакар през 2025 г., преди да се отправи към Световния рали рейд шампионат. Състезанието ще бъде възможност за Dacia да постави своя фокус върху същественото на изпитание сред най-предизвикателния терен. Тя ще се съсредоточи върху своя ангажимент за достъпна декарбонизация, като Sandrider ще се задвижва със синтетично гориво, произведено от Aramco. Дизайнът на Sandrider е вдъхновен от обратната връзка на състезателните екипажи от самото начало и е в пълно съответствие с ДНК-то на Dacia.