fbpx Смартфонът Huawei P8 рисува със светлина | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Смартфонът Huawei P8 рисува със светлина

Huawei представи новия P8 в България. Революционният смартфон прави рисуването със светлина възможно, като комбинира най-доброто от модата и технологията. Тънък едва 6.4 мм, телефонът предлага уникално управление на енергопотреблението благодарение на новия осемядрен 64-битов чипсет Kirin 930.

Като най-добър в класа смартфон с технология за рисуване със светлина P8 залага на комбинация от хардуер, софтуер и патентовани алгоритми, за да даде възможност на потребителите да заснемат красиви фотографии дори и при най-слаба осветеност. Графитите от светлина – един от четирите професионални режима за качествено заснемане при слабо осветление – позволява на потребителите да „нарисуват със светлина“ свои собствени картини, използвайки малко фенерче в тъмното, развихряйки въображението и креативността си.

Благодарение на водещата в индустрията технология за оптична стабилизация – OIS до 1.2°, телефонът може да заснеме висококачествени снимки и видео, като елиминира ефекта от треперенето на камерата, така че снимките да са винаги на фокус.

Първият в света четирицветен RGBW сензор повишава яркостта с 32% в условия с висок контраст и я редуцира с до 78% в среда със слаба осветеност.

Интересно е, че двойното потупване върху дисплея с кокалчето на пръста прави скрийншот на екрана, а изписването на кръг върху екрана бързо селектира съдържание. В допълнение опцията за гласово търсене дава възможност на потребителите да повикат своите изгубени смартфони, които им отговорят с глас и музика.