fbpx София е 31-а в индекса на градовете-дестинации | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

София е 31-а в индекса на градовете-дестинации

София е 31-а в индекса на градовете-дестинации

София се класира на 31-во място в Европа в класацията Global Destination Cities Index на MasterCard. Тази година Бангкок е номер едно град-дестинация. Докато Лондон беше на първо място през 2012 година, той беше изпреварен с много малка разлика от само около 25 000 посетители – разлика от около 1 процент. Проучването разглежда най-високия брой международни посетители през 2013, като Лондон, Париж, Сингапур и Ню Йорк са другите в топ 5.
Забелязва се доминацията на Азиатско-Тихоокеанския регион. От общо 132 града в класацията, 42 са от страни в Азия. Бангкок е следван от Сингапур, Куала Лумпур, Хонг Конг, Сеул, Шанхай, Токио, a пет от топ 10 през 2013 са от региона на Китай и съседните му страни.
От 20-те най-високо класирани градове-дестинации за 2013, четири от Топ 5 са MasterCard Priceless Cities: Лондон, Париж, Сингапур и Ню Йорк, а Лос Анджелис е на 20-то място. Не само, че тези градове привличат международни посетители, но и са топ места също и за своите жители.

По повод класирането на Бангкок на първо място, г-н Тауачай Аруник, Заместник-управител за местния маркетинг, от Туристическите власти на Тайланд, каза: “Слоганът на туризма в Тайланд – „Удивителният Тайланд винаги ви удивлява“ (“Amazing Thailand Always Amazes You’”) – със сигурност е подходящо, тъй като столицата Бангкок, се изкачва на първо място на Индекса тази година. А думата „Удивителен“, се фокусира върху интереса на чуждестранните туристи към държавата Тайланд. Това е голямо признание за туристическата индустрия, транспортната индустрия хранителната и кетъринг индустрията и други на нашия град.”