fbpx София Тех Парк откри първата от поредица изложби | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

София Тех Парк откри първата от поредица изложби


 

В градина „Кристал“ в столицата бе открита изложба на иновации и технологии, организирана от София Тех Парк АД, с подкрепата на Столична Община. На откриването Йорданка Фандъкова и Елица Панайотова споделиха бъдещите си планове в подкрепа на иновативните компании в България. Към тях се присъедини и Милена Драгийска, изпълнителният директор на „Лидл България“ – една от първите компании, които ще подкрепят иновативни, стартиращи фирми.

Първият проект, който ще се осъществи ще бъде изграждането на детска площадка в район „Младост“, чието оборудване ще бъде изработено от Playground Energy. Те ползват кинетичната енергия, която децата изразходват на площадката, за да им създадат нови и вълнуващи преживявания, които да ги мотивират да играят повече. 

Настоящата изложба показва някои от най-ярките примери на развиващата се иновационна екосистема в България. Изложбата ще даде възможност да се разбере повече за иновативните продукти и услуги, разработени както от стартиращи компании, така и от пионери в областта на иновационните технологии.