Стартира четвъртата кампания #steniskanabala

 

За четвърта година стартира благотворителната кампания на Мото-Пфое #steniskanabala, която е насочена към  абитуриенти сираци за образованието им след завършване на 12-и клас

От  1 март, на обновения сайт www.steniskanabala.bg всеки настоящ, бивщ или бъдещ абитуриент може, онлайн или по банков път, да дари средства за образованието на абитуриентите без родители, а Мото-Пфое му предоставя символа на кампанията – тениска, с която да отиде на бала, изпращането или среща на випуска. Всеки сам избира размера на дарението си, но тениската се предоставя при дарения над 20 лв.

Зрелостниците от Випуск 2017 ще избират между три варианта на тениски, с които да отидат на бала или изпращането си. Те се представят от трима застъпници за каузата #steniskanabala. Всеки от тях е с влияние сред младите хора и популярен в обществото.

 

В областта на спорта е националният отбор по художествена гимнастика.

 

В интернет обществото и сред запалените фенове на YouTube е влогърът Крис Захариев, който е популярен сред сегашните ученици.

 

Певецът, композитор и текстописец Вензи е другият, който подкрепя каузата за образованието на абитуриенти сираци във ВУЗ. 

Още от декември 2016 г. ученици, на които предстои завършване, са потърсили организаторите на инициативата #steniskanabala и вече дори има поръчки през сайта. Няколко училища в Пловдив, Ямбол и София също очакват обявяването на старта и представянето на тениската за 2017 г.

В квалифицирането на кандидатите и при разпределението на стипендиите от програмата #steniskanabala и през 2017 г. ще помогне Български Червен Кръст.
DHL отново ще доставя на дарителите тениските, символ на кампанията.

За трите пълни години на #steniskanabala програмата спечели общо 3 173-ма дарители – зрелостници от випуските 2014, 2015 и 2016 от над 50 населени места, но и бъдещи, или вече пораснали абитуриенти, а също така и корпоративни дарители. Дарените средства по програмата са общо 204 540 лв. С тях Мото-Пфое помогна на общо 101 абитуриента без родители да получат стипендия за своето образование през 2014, 2015 и 2016 г.

 

Facebook comments