fbpx Стартира нова преакселераторска програма за студенти Challenge YOU | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Стартира нова преакселераторска програма за студенти Challenge YOU

Обединена българска банка и Джуниър Ачийвмънт България (JA България) и дъщерното й дружество The Edge: R&D дадоха начало на преакселераторската програма Challenge YOU. Практическата програма за стартиране на собствен бизнес цели да подкрепи успешна реализация на предприемаческа инициатива на студентски стартъпи. В рамките на три месеца участниците ще сформират екип, който да развие своята идея, да разработи прототип на продукта или услугата си, като представи и бизнес обосновка на проекта.

Програмата е отворена за български студенти – бакалаври, магистри и докторанти от всички специалности и университети, които имат идея за стартиране на бизнес в следните направления: виртуална реалност, изкуствен интелект, Internet of Things (IoT), финтех, здравеопазване, чиста енергия, агроиновации и други бизнес идеи, свързани с технологична иновация.

В рамките на осем съботи през месеците март, април и май, студентите ще участват в  интензивни работилници и обучения, които комбинират теорията с практиката – курс по дизайн мислене, поредица менторски следобеди, Демо ден и финално състезание, на което ще стане ясен победителят,  чиято идея ще бъде финансирана.
„Преакселераторската програма Challenge YOU е логичната следваща стъпка в образователния подход, който нашата организация прилага от много години насам. Внедрявайки иновативни модели като този, ние се стремим да помогнем на младите хора да реализират своите идеи на практика, предоставяйки им практическо обучение за изграждане на предприемачески компетентности, менторство и експертна консултантска помощ. По този начин реализираме визията си за създаването на предприемчиви млади хора, които действат и с желание сбъдват мечтите си. Щастлива съм да кажа, че настоящият проект прави точно това и отразява изцяло мисията на нашата организация. Благодаря специално и на партньорите ни в тази инициатива – ОББ, за това че разбират и подкрепят необходимостта от подобни действия.“ – сподели Милена Стойчева, изпълнителен директор JA Bulgaria и The Edge: R&BD.

Бизнес ментори от екипа на ОББ ще подкрепят стартъпите с опит и съвети в развиването на идеите. Всички обучения и менторски следобеди ще се провеждат в креативното пространство за работа на Junior Achievement България – JA StartUp Hambar в София Тех Парк.
Победителят може да спечели финансиране, менторство, консултации с тесни специалисти от екипа на ОББ, JA България и The Edge: R&BD (юрист, финансист, специалист по интелектуално право и др.).

Всички екипи от преакселераторската програма Challenge YOU ще бъдат поканени да представят своите разработки на Младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди“ на 9-10 юни в София. Събитието се организира за 12-та година от JA България и всички студентски екипи ще се състезават за редица награди в специални категории, както и за финансиране в размер на 10,000 лева.

След откриващото събитие остават 2 седмици за включване на още желаещи да участват, крайният срок за регистрация на студентски екипи е 10 март 2019 г., когато стартира и обучителната част. Участието в програмата Challenge YOU е безплатно за студентите, благодарение на финансовата подкрепа на ОББ. Линк за регистрация: https://form.jotform.com/90283942381965