fbpx Стартира новото издание на надпреварата за старъпи The Venture | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Стартира новото издание на надпреварата за старъпи The Venture

Chivas Regal даде старт на третото издание на The Venture – глобалното търсене на стартъпи, които залагат на успех, докато създават позитивна промяна в живота на хората. Откакто Chivas The Venture се проведе за първи път през 2014 г., над 3500 социални предприемачи от цял свят кандидатстваха за шанса да спечелят финансиране от милионния фонд. Тази година състезанието е отворено за бизнеси с кауза от 32 държави на шест континента, като България е участник за трета поредна година.

До 1 декември 2016 е отворена платформата за кандидатстване на стартъпи в The Venture. На 16 януари 2017 местно жури ще обяви финалиста за България. Само най-обещаващият проект от всяка страна ще продължи към международния тренировъчен лагер и глобалния финал през юли 2017 г. На финала на състезанието 250 хил. долара от наградния фонд ще бъдат разпределени между финалистите чрез отворено онлайн гласуване. Международно жури ще реши разпределението на останалата част от наградния фонд - 750 хил. долара измежду стартъпите, достигнали финалния кръг на конкурса.

През миналото издание на конкурса българският стартъп Bee Smart Technologies стигна до втория етап на международния финал. Техният проект използва софтуерни и хардуерни решения, които следят пчелните кошери и сигнализират за евентуален проблем.

The Venture започва точно след оповестяването на резултатите от доклад, според който 95% от младите професионалисти в световен мащаб очакват бизнесите да намират решение за световните проблеми. Тези цифри са подкрепени от глобално изследване, в което 77% от участниците смятат, че големите корпорации трябва да бъдат основния двигател за промяна към по-добро бъдеще. Изследването, проведено сред 11 349 души от 10 държави, показва и че 69% от хората искат да работят за социалноотговорни компании.

Chivas Regal The Venture вдъхновява социални предприемачи от цял свят да преследват своите амбиции и да реализират потенциала си. Представителите на компаниите-участници трябва да имат навършени 25 години.