fbpx Теленор даравя маски на стойност 500 хил. лв на Министерство на здравеопазването | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Теленор даравя маски на стойност 500 хил. лв на Министерство на здравеопазването

Теленор даравя маски на стойност 500 хил. лв на Министерство на здравеопазването

Теленор и компанията майка PPF Group дарява 50 000 маски тип N95, на стойност близо 500 000 лв., на Министерство на здравеопазването в подкрепа на усилията на страната ни в борбата с разпространението на COVID-19. Българското здравно министерство в координация с Националния оперативен щаб ще разпредели дарението в лечебните заведения в горещите точки, засегнати от коронавирус, които имат най-належаща нужда от предпазни средства.

Дарението бе връчено официално от главния изпълнителен директор на Теленор Джейсън Кинг на българския министър на здравеопазването Кирил Ананиев. Отчитайки непрекъснатата нужда от медицински консумативи и предпазни средства, PPF и Теленор се ангажираха с подкрепа за специалистите, които са на първа линия в битката с коронавируса, посредством най-голямото еднократно частно дарение на маски в България от началото на епидемията.

„Социалната отговорност винаги е била в ДНК-то на PPF. Коронавирусът продължава да въздейства върху обществата и икономиките по света, всички здравни работници заслужават нашето дълбоко уважение и признателност и ние се чувстваме задължени да действаме. Чрез това дарение за българското правителство бихме искали да подкрепим професионалистите в здравеопазването и цялата общност в усилията им да овладеят пандемията“, заяви Ладислав Бартоничек, главен изпълнителен директор на PPF Telecom Group.

„Благодарим на всички медицински специалисти в България за тяхната непрекъсната безкористна саможертва по време на пандемията“, заяви Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на Теленор. „В допълнение към дарението за респиратори, монитори и болнични легла за спешното отделение на МБАЛ „Пирогов“, ние продължаваме да подкрепяме страната ни в борбата с пандемията по най-смисления начин.“

Респираторните маски за лице N95 са маски от най-висок клас, използвани за защита от съдържащи се във въздуха частици, включително вируси и бактерии и от течности, замърсяващи лицето, включително COVID-19. Маските тип N95 са критично важни предпазни средства, специално предназначени за здравни работници и друг медицински персонал на първа линия, заради високозащитните си свойства и не се препоръчват за използване от широката общественост.

Сегашното дарение на лични предпазни средства за българската медицинска общност, бореща се с пандемията, допълва направеното през март от Теленор дарение от 200 000 лв. за закупуване на най-необходимото и важно медицинско оборудване за новото интензивно отделение в столичната болница „Пирогов“, предназначено за пациенти с коронавирус. Компанията също така предложи редица облекчения на своите клиенти, за да им помогне да поддържат връзка със своите близки, да управляват бизнеса си и да получават важна информация по време на извънредната ситуация с COVID-19. Теленор дари над 70 компютъра за онлайн образование на нуждаещи се деца в различни общности в цялата страна.