fbpx Тестват KIA Stinger при -35 градуса | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Тестват KIA Stinger при -35 градуса

 

Инженерите подложиха новия фастбек спортен седан на КИА Стингър на екстремни минусови температури и ледени условия в Северна Швеция.
Целта е да бъде постигнат баланс между стабилно поведение на пътя в духа на Гран Туризмо при всякакви условия и подчертаното удоволствие от шофирането, характерно за спортен седан със задно задвижване. На тестовите съоръжения в Арйеплог, Шведска Лапландия, КИА подлага автомобила на серия изпитания при ниско сцепление, както и слалом-тест на повърхността на замръзналото езеро Удяуре.

Стингър е първият седан на КИА, който ще предложи на клиентите избор между задно задвижване и система 4x4, която осигурява максимално сцепление при всякакви пътни условия; За оптимален контрол при влажно или сухо време системата на задвижване на четирите колела AWD разполага и с Dynamic Torque Vectoring Control. Системата следи за действията на водача и условията на пътя, като при нужда автоматично подава допълнителна мощност или спирачна сила към отделните колела, за да се гарантира подходящо управление и при много тежки метеорологични условия. Автомобилите със задно задвижване могат да се възползват от предимствата на механичен диференциал с ограничено приплъзване за равномерно разпределение на силата върху задните колела. 3,3 л GT модели на Stinger ще бъдат оборудвани с ESC и система за контрол на теглителната сила (TCS) при спортен режим на управление.
Резултатите от проведените тестове при екстремни зимни условия потвърждават както надеждността, така и високата устойчивост на Стингър при температури до -35◦С. На всички пазари Стингър ще се предлага и с безпрецедентната в автомобилната индустрия 7г. гаранция, позната като стандарт при по-конвенционалните модели на КИА.

Потребителите на Стингър ще избират между три двигателя в зависимост от конкретния пазар. 3,3 литровият турбо двигател V6 е с мощност от 370 к.с. и максимален въртящ момент от 510 Нм. С този двигател Stinger постига ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,1 секунди, което означава, че е най-бързо ускоряващият автомобил, произвеждан някога от КИА. 2-литровият 4-цилиндров турбодвигател произвежда 255 к.с. и максимален въртящ момент от 353 Нм. 2,2 литровият турбодизел, който се очаква да генерира най-много продажби на Стингър в Европа, генерира 200 к.с. и максимален въртящ момент от 440 Нм. Всички двигатели са оборудвани с 8-степенна автоматична трансмисия.