fbpx Тойота Мотор и Мазда подписаха договор за лиценз на хибридна технология | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Тойота Мотор и Мазда подписаха договор за лиценз на хибридна технология

Toyota Motor Corporation (TMC) и Mazda Motor Corporation постигнагха договореност за доставка на хибридна технология използвана в последното поколение Тойота Приус.

На базата на това споразумение Мазда планира да куплира хибридната система
със следващото поколение двигатели „SKY*”, които са в процес на разработка, като да проектира и произведе хибриден автомобил. Мазда ще започне продажбите на новия хибриден модел през 2013 година в Япония.

В отговор на растящите екологични необходимости Тойота представи първия сериен хибриден автомобил през 1997 година. До днес от ТМС са произведени над 2,3 милиона хибридни автомобила, доставени до клиентите в 70 страни по света.

Тойота Мотор оценява важността и влиянието върху околната среда на разпространението и популяризирането на екологични технологии, каквито представляват хибридните системи на компанията. В съответсвие с това Тойота обяви, че ще разгледа желанието на други компании за доставка на хибридни технологии.
Основаваща се на дългосрочна визия за развитие и да може да осигури на своите клиенти максимално удоволствие от шофирането паралелно с екологичност и безопасност, Мазда изгражда изцяло нова стратегия, като планира да намали разхода на гориво за всички свои автомобили с до 30% до 2015 година сравнение с нивата от 2008 г.
Съгласно тази стратегия Мазда ще подобри основните параметри на своите автомобили, включително двигатели, трансмисии и намаляване на теглото, като постепенно въвежда нови технологии – i-stop, регенеративни спирачни системи и хибридно задвижване.