fbpx Transit Connect- Ford успя да завоюва нови клиенти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Transit Connect- Ford успя да завоюва нови клиенти

Transit Connect- Ford успя да завоюва нови клиенти

Ford Transit Connect и Tourneo Connect не са разработени на базата на леки автомобили, а на специална, предназначена за лекотоварни автомобили конструкция.
Transit Connect е по-малък от конвенционалния Transit, но е запазил характерните ползи, които моделът носи на собственика. Новият Transit Connect е предназначен за нова група потребители на лекотоварни автомобили - тези от класа на леките, с товароносимост до един тон. От друга страна, Tourneo Connect е разработен да се държи на пътя като лек автомобил, да работи като ван и да бъде здрав като камион - един сериозен помощник, който освен това е привлекателен за цялото семейство.


В зависимост от нуждите на клиентите, се предлагат две основни версии на моделите Transit Connect и Tourneo Connect. Това са:

Къса база (SWB), нисък покрив
Transit/Tourneo Connect
Дълга база (LWB), висок покрив,
Transit/Tourneo Connect


Основните характеристики на двете модификации са:
- заздравената конструкция на корпуса, която на места има двойни странични панели, както и двойни напречни щанги, изработени с широко използване на елементи от високоякостни стомани;
- предната броня, направена от един елемент с мека пластмасова обвивка, има абсорбиращ енергията на удара слой от пяна, който е способен да поема удари със скорост до 4 км/ч.;
- задната броня от щампована стомана постига допълнителна здравина, защита и издръжливост;
- подсилени и много издръжливи опори за монтиране на багажник на покрива, които са с оптимизирано тегло;
- най-голям в класа клиренс, който предотвратява повредите при пътуване по неравни пътища.
Товарно отделение
Късата база на Transit Connect има товарен обем от 2,8 м3, а когато е оборудван с предлаганата допълнително сгъваема пътническа седалка - 3,41 м3. Минималната ширина между калниците при него е 1226 мм с дължина 1739 мм при стандартни седалки и 2467 мм при сгъваема пътническа седалка.
Моделът дълга база и висок покрив на Transit Connect разполага с товарен обем от 3,67 м3 или 4,36 м3 при сгъваема пътническа седалка. Той има максимална дължина за товара от 1986 мм при стандартни и 2714 мм при сгъваеми седалки.

Transit Connect може да бъде оборудван с широк набор от прегради зад седалките. Те осигуряват изолиране на товарното пространство и предотвратяват плъзгането на товара в пътническото отделение.
Моделите Tourneo Connect къса база имат товароносимост от 625 кг.
Новата преграда на Transit Connect, разположена по цялата му ширина и височина, е уникална за сектора на средните лекотоварни автомобили с товароносимост до един тон. Подвижният, заключващ се отвор в долната й част може да бъде използван в комбинация със сгъваемата седалка на пътника до водача. Така максималната дължина на товара се удължава, а едновременно с това водачът е защитен от сгънатата около него преграда. Шест подсилени D-образни халки са вградени във външния край на пода с цел застопоряване на товара. Осем опори в стените позволяват монтирането на универсални рафтове или лавици, без да е необходимо пробиването на допълнителни отвори в стените.
 

Защо да предпочетем Тransit
Високо ниво на издръжливост
Функционалност и гъвкавост на товарното пространство
Качество на возията като на лек автомобил
Гъвкавост и комфорт на интериора
нива на сигурност и безопасност
Ниски
експлоатационни разходи
Голям избор от предлагани двигатели

Вратите за водача и пътника имат големи отвори, проектирани за лесно влизане и излизане от автомобила. Това е особено привлекателно за куриерите и фирмите, занимаващи се с доставки, в процеса на работа на които водачът многократно влиза и излиза от автомобила.Transit Connect и Tourneo Connect се предлагат с единична или двойна странична плъзгаща се врата. Здравите, на места с двойни панели врати са проектирани да предотвратяват огъването на ламарините, да намаляват шума, вибрациите и твърдостта, идващи от движението по пътя, и да гарантират качествено затваряне. Задните врати, със или без прозорци, са монтирани на подсилени панти и могат да бъдат отворени на 90, 180 или дори на 250 градуса.
Предвидливо на покрива на товарното отделение са монтирани двойка лампи, които го осветяват.
Здравата конструкция включва голям процент високоякостни стомани. Зад предната броня, направена от един стоманен елемент, покрит с мека пластмаса, има напречна щанга от борова стомана. Тя е четири пъти по-яка от обикновената и помага за абсорбирането и отвеждането на енергията на удара.
Гредите, защитаващи в случай на страничен удар и разположени в предните врати, са проектирани да предотвратяват огъването им навътре в купето.
Сигурност и удобства
Transit Connect и Tourneo Connect се предлагат с цяла система от въздушни възглавници. Системата против блокиране на спирачките (ABS) със система за подпомагане на сцеплението с пътя и задни дискови спирачки са опция.
Водачите на ванове на практика живеят в автомобилите си и често прекарват по 8 часа на ден в тях. Интериорът на Transit Connect е проектиран така, че да е комфортен, ергономичен и приспособим за водачи с всякакъв ръст и конструкция. Седалката на водача се регулира в шест посоки.
Седящите места имат голяма гъвкавост, която е подходяща за нуждите на хората, които не използват автомобила си само с една цел. Задната седалка може да бъде сгъната или напълно демонтирана, за да освободи още пространство, подходящо за бизнес употреба. Освен това делимата в отношение 1/3, 2/3 задна седалка може да бъде демонтирана на части, за да се поемат по-големи товари.
Кормилната колона може да се регулира по наклон и височина, за да е удобен воланът на водачи с различен ръст. Удобството за водача се увеличава и от хидравличния усилвател за движението на волана, който осигурява прецизно и положително усещане с малко усилия и намалени вибрации във волана.
Под предната седалка за пътници има ниша за багаж с тегло до 4,5 кг. Това е и идеалното място за скриване на преносим компютър например. Предните врати имат ниши за бутилки с напитки или други вещи, докато на задните има мрежи за багаж.
Двигатели на Transit Connect

1.8-литров Duratorq TDCi - 90 к.с. (система "Common Rail, работеща под високо налягане) Transit/Tourneo Connect
1,8-литров Duratorq TDdi -
75 к.с. - Transit Connect
1,8-литров бензинов Duratec -
115 к.с. - Transit/Tourneo Connect

Facebook коментари