fbpx Лъв и отгоре | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Лъв и отгоре

Peugeot 308 GT

Лъв и отгоре

Още с лансирането си PEUGEOT 308 и 308 SW се радват на изключителен търговски успех с продадени 146 000 автомобила до края на август. Сега моделът надгражда създаденото и за феновете със спортна душа излиза с отлично предложение - GT 205 к.с. и GT 180 к.с. Моделът PEUGEOT 308 представя отлична глобална визия. Ние успяхме да стигнем още по-далеч с проекта 308 GT. Моделите GT 205 и GT 180 са определено динамични и в същото време удобни и в ежедневието. Този автомобил е забележителен. Това споделя Жан-Филип Лами, директор на проекта 308 GT

Едвам изчаках да мина табелата  "край" на София и натиснах педала на новата отсечка от изхода на столицата по магистрала Хемус - 100-130-160-200 км. Понеже съзнанието ми винаги крещи в такива моменти отпуснах газта... Буквално не усетих кога достигнах тази скорост. Автомобилът стоеше като залепен на пътя. Но все пак е GT и щеше е грехота, ако тези 205 коня не ги пришпоря поне за миг (като оправдание на съвестта - в делника беше мъртво обедно време и буквално нямаше движение).

Честно казано с леко учудване виждах как хората се обръщат след колата. GT-то определено привличаше. Е, вярно, че и брандировката подпомагаше затова. Предницата на тази динамична версия е подчертана с Лъва, централно разположен в предната решетка с три хоризонтални линии. LED светлини наистина се открояват. Предните светлини са съставени от 62 светодиода за оптимална видимост при всякакви обстоятелства. Страничните мигачи отличават 308 GT. Тяхната динамична линия, която започва от купето навън, подчертава спортната идентичност на автомобила. Те са разположени над допълнителните странични решетки за охлаждане на двигателя.

Лакираните в черно странични огледала ярко контрастират и кореспондират с тонираните в задната си част предни странични стъкла. 308 GT е обут с алуминиеви джанти 18’’ Michelin Pilot Sport 3. Наречени Diamant, тези алуминиеви джанти с двойни елементи са специфични със специално издълбаните си „улеи“.

В задната част, 308 GT впечатлява с „позата“ си, именно чрез лакираната в черно тръба на ауспуха и декорациите тип двоен ауспух. Надписът GT е разположен върху предната решетка, задния капак и предните калници.

В купето както може да се очаква атмосферата е подчинена на спортния дух - червени декоративни шевове на тапицерията, която серийно е текстил в антрацитен цвят или черна кожа Nappa като опция. Шевовете продължават и по арматурното табло, топката на скоростния лост и висококачествените стелки, вратите. Съвсем очаквано педалите и праговете са алуминиеви

Познатият от модела 308 PEUGEOT i-Cockpit, който все още има мнения и от двете страни присъства и при спортиста. Бордното табло, разположено на нивото на очите, е с нов фон с мотиви на шахматна дъска. При подаване на контакт, автомобилът поздравява водача с GT съобщение за добре дошли. Като допълнение, големият екран светва в преобладаващо черно и червено, тема наречена Redline.Лично на мен страшно ми допада малкия, отрязан отдолу. Харесва ми изчистеното арматурно табло и лекотата, с която се борави на тъч екрана.

Спортистът допълнително предлага и панорамен покрив за пълна свобода на страстите. 

Четири цилиндровия бензинов двигател 1.6L THP 205 със Stop&Start система е оборудван с 6 степенна механична скоростна кутия и е истинска провокация за адреналина. Предавките са къси, скоростният лост е лек, а воланът супер отзивчив. Турбокомпресорът Twin-Scroll осигурява по-добри показатели и дава незабавна реактивност на двигателя дори и в нисък режим на работа. Затова на шеста предавка не е никакъв проблем да се ускорява дори и с 80 км/ч. Останах впечатлена и от средният разход, който постигнах – 6,4л/100 км при цялостното ми шофиране.

 

Facebook коментари