fbpx За минути Jogger се превръща в кемпер - новият свят на Dacia | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

София - Париж

За минути Jogger се превръща в кемпер - новият свят на Dacia

етикети

Двадесет месеца след представянето на плана Renaulution, Dacia отвори нова в своята история, която показа на специално събитие в Париж, наречено Manifesto, на което присъствах. Вече ви представихме концептуалния автомобил със същото име Manifesto, който задава посоката, по която ще върви Dacia, а ние видяхме как настоящето вече е преобразено. 

Повече от всякога компанията се доближава до своите клиенти, като заедно с това обръща много сериозно внимание на околната среда, природата и най-вече запазва най-силният си коз -  съотношението качество-цена. За да направи това, през последните месеци марката възприе нови идентичност, лого, дилърства, дизайн и цветове.

И като начало в Parc des Expositions Paris le Bourget ни посрещна цялата обновена гама на Dacia. Като начало в землистия цвят „зелено каки“. 

Всичко е в телефона

Цялата тази промяна обаче видимо не скъпа, но е отличаваща се и създава изцяло необходимите удобства. Като например, защо да имате сензорни екрани в автомобила, като ползвате смартфон? През Bluetooth го свързвате със системата Media Control на Dacia и имате всичко в телефона, включително данни за разход, както и новото - предлагане на време и места за почивка. Софтуерът е разработен съвместно с екосистемата Software République, която е част от Renault Group. Технологията използва данни от камерата ви, за да прецени дали сте уморен, както и продължителността на пътуването. Смартфонът се поставя в специална стойка, която побира дори и по-голям размер смартфон. 

Jogger се превръща в кемпер

Конструкцията се разглобява за минути и се превръща в удобно легло с мартаци за двама

Единствената положителна страна на ковид пандемията беше, че много повече хора откриха пътешествията сред природата. И Jogger (който предлага много голям багажник) се включва активно в това приключение. Само за минути се превръща в кемпер като предлага удобно двойно легло, преходно помещение и палатка с две места. Системата, която тежи 45 кг, предлага дървена кутия, в която може да се съхраняват къмпингарски предмети и палатката, отгоре са специално изработени дървени плоскости, които лесно се сглобяват, има и олекотени матраци, и леглото за двама е готово. Към багажната врата се закачва преходно помещение с височина до 2 м, а след него се разпъва палатка. Ако сте приключенци — това е вашето решение. Системата ще е налична от 2023 г.

Напълно възможно и съвсем удобно четиричленно семейство може да прекара забавен уикенд в планината или в близост до морския бряг

Eco Smart 

Dacia иска да припокрива индивидуалните и обществените интереси. За целта използва изпитани технологии, които спестяват средства на клиентите, вместо да разработва нови. Например съществуващата платформа CMF-B. След това, изключвайки излишни технологии или просто козметични характеристики, прави автомобилите по-леки, което означава и икономия на гориво -  Jogger е по-лек с 300 кг от основните си 7-местни конкуренти.

Друга голяма цел е масовото използване на рециклирани материали. 12% от пластмасата, използвана в Duster, е рециклирана, което и много повече от средното за нови автомобили на европейския пазар. Целта обаче е да се постигнат 20% рециклирана пластмаса в новото поколение Duster, която се интегрира  и във видимите външни части, доста по-рядко срещано. Началото  бе поставено с предпазните елементи на предната броня на Sandero Stepway и ще премине на следващото ниво с изцяло нов материал, създаден от инженерите на марката с името Starkle® - екологична, здрава, елегантна рециклирана пластмасова смес.

Клиентското изживяване

От началото на този пролет започна и обновяване на шоурумите, които са изключително гъвкави и еко-отговорни. За да подобри изживяването, Dacia преплита физически и виртуални преживявания, като използва добавена реалност.

В същото време от Dacia си дават сметка, че всяка промяна е сериозна инвестиция и затова залага на икономични, но тренди и еко материали. Всички бюра, шкафове, места за посетителите са семпли и лесно сглобяеми, в стил ИКЕА и носещи хюга усещане. Цветовете също са семпли и ненатрапчиви. 

​​​​​​​

Дени Ле Вот, Главният изпълнителен директор на Dacia Дени Ле Вот сподели: „От година на година Dacia привлича нови клиенти, които търсят това, което може би е най-ценното днес: най-значимото. Тези нови клиенти се стремят към разумно, отговорно общество и нов поглед към автомобилите. Автомобили, към които се чувствате привлечени, защото притежават съдържание, комфорт и атрактивен външен вид и са най-достъпните досега. Това е Dacia! Най-значимото без компромиси, дизайн без допълнителни разходи.“

Косуматорството остава на заден план

За успеха на изминатият път в новото време на Dacia говорят цифрите - 7,5 милиона продадени автомобила за 18 години, а продажбите към частни клиенти нареждат марката на 3-то място в Европа. Дали новият път ще е също толкова успешен ще покаже времето, но във времена, когато консуматорството вече остава на заден план, то семплите, но практични решения ще бъдат залог за успеха на всяка марка.