fbpx Търговските вериги трябва да предлагат повече български стоки | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Търговските вериги трябва да предлагат повече български стоки

Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова се срещна с представители на Асоциацията на млекопреработвателите в България. На срещата присъства и зам.-министърът на икономиката Димитър Данчев.

В рамките на срещата представителите на млекопреработвателния бранш апелираха за законодателни промени, които да наложат повече български стоки от сектора в търговските вериги. Те акцентираха още за по-голямо сътрудничество от страна на държавата под формата на изложения панаири и др. форуми. Това ще е добра възможност за тях да се заявят пред бъдещи клиенти и потребители.

Млекопреработвателният бранш изложи още редица проблеми пред министър Нинова и нейните колеги: стимулиране и помощи за българските производители, ускоряване въвеждането на запазени географски мерки, подпомагане на износа и контрол върху количеството за фирмите от сивия сектор.  „Търговските вериги трябва да предлагат повече български стоки“, заяви министър Нинова.

 По думите им те имат спешна нужда от временно подпомагане, най-вече за преработващите предприятия от този бранш.

Министър Нинова пое ангажимент да съдейства по всички начини и възможно най-скоро за намиране на решение по тези искания.