fbpx Трябват още реформи за икономически растеж | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Трябват още реформи за икономически растеж

Трябват още реформи за икономически растеж

През следващата година благодарение на оперативна програма "Конкурентоспособност" в българските малки и средни предприятия ще бъдат инвестирани минимум 1.5 млрд. лв., каза министър Добрев по време на 7-мата годишна среща на бизнеса с правителството "Големите въпроси на 2013-а". Според него икономически ръст през следващата година ще се постигне и чрез привличането на повече инвестиции. Той припомни, че миналата седмица бяха приети промени в Закона за насърчаване на инвестициите. Създали сме предпоставки за следващата година преките чуждестранни инвестиции да бъдат около 3 млрд. евро. и това е нашата цел, каза още той.
Като други възможности за постигане на икономически растеж министър Добрев посочи стимулирането на потреблението, подкрепа на българските фирми да изнасят за страни като Китай, Индия и Турция, както и насърчаването на иновациите.
Според министъра реформи трябва да бъдат направени в още две сфери - в държавните структури, които подкрепят експорта на българските предприятия, както и ясно дефиниране на структура, която да се занимава с иновациите.