fbpx Туроператори и Министерството на туризма обсъдиха ситуацията в Близкия Изток и пътуванията | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Туроператори и Министерството на туризма обсъдиха ситуацията в Близкия Изток и пътуванията

По инициатива на Министерството на туризма бе организирана работна среща с представители на Министерството на външните работи /МВнР/, ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ /ГВА/ и туроператори във връзка с усложнената обстановка в Близкия Изток и изключителната динамика на събитията в региона.

По време на срещата бе обсъдено потенциалното отражение върху сигурността и в оптимална степен безопасността, здравето и живота на българските граждани, които планират пътувания към съседните на Израел държави.

В рамките на разговорите бяха разгледани различни аспекти за динамичната обстановка в страните, за които туроператорите имат подготвени туристически програми, както и бяха преценени особеностите на дестинациите и местата, в които се осъществяват пътуванията.

От ГВА уведомиха, че към момента няма забрана за полети и авиокомпаниите осъществяват своите пътувания. Програмите, организирани от туроператорите, имат възможност да се реализират. В момента са организирани групови пътувания с чартърни полети в т.ч. и до курортите Шарм ел-Шейх и Хургада в Египет, които могат да продължат. Туроператорите и клиентите са в състояние да действат според сключените между тях договори за пакетно туристическо пътуване. По време на срещата бе уточнено, че от своя страна МВнР публикува на сайта на ведомството актуална справка за ситуацията в света. Всеки, който проявява желание за пътуване, може да се информира и да вземе собствено решение при посещение на съответната туристическа дестинация.