fbpx Ученици обучават връстниците си на “култура на мира” | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ученици обучават връстниците си на “култура на мира”

Ученици обучават връстниците си на “култура на мира”

Младежи от четири столични училища са си поставили пред себе си мисията да популяризират темата за „култура на мира” сред други млади хора, като тяхна цел е чрез изкуството да предадат основното послание и да поставят въпросите за правата на човека, толерантността и ненасилието. На 2 декември, вторник, в зала „Яйцето” в Софийски университет „Св. Климент Охридски” от 19ч.  ще се състои събитието „Култура за мир”. Това е заключителният етап от проект под същия наслов, организиран от Младежката секция към Дружеството за ООН в България в партньорство с четири столични училища.

Събитието е посветено на темата за правата на човека, с акцент върху толерантността и ненасилието. Вдъхновени от тази идея, екипи от Първа английска езикова гимназия, 35 СОУ „Добри Войников”, 74 СОУ „Гоце Делчев” и 144 СОУ „Народни будители” ще представят арт-инсталации и ще провокират въображението и асоциативната ви мисъл. Интерпретирайки основната идея, участниците ще изобразят по свой уникален и идеен начин виждането си по темата.

Проектът е основан на модела „връстници обучават връстници”. Адаптирането на такъв тип неформално обучение в българската образователна система е съществена част от изграждането на гражданската, а също и моралната, позиция на младите хора.

Представянето на проектите и цялостното събитие ще позволят разглеждането на темата за „Култура за мир” по един различен и креативен начин.
На събитието са поканени всички, които са били съпричастни към реализирането на проекта, а също и хора, които проявяват интерес. Входът е свободен.