fbpx Солитрон е новият дистрибутор на Fujitsu за България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Солитрон е новият дистрибутор на Fujitsu за България

Солитрон е новият дистрибутор на Fujitsu за България

 

Световният технологичен лидер Fujitsu подписа договор за дистрибуция с водещия IT доставчик в България – Солитрон. Споразумението покрива цялата продуктова гама на Fujitsu, включваща сървъри, устройства за съхранение на данни, решения за центрове за данни, преносими и персонални компютри, работни станции, аксесоари и периферни устройства. 

Със сключването на това споразумение, Fujitsu цели да развие и разшири своята дистрибуторска мрежа в партньорство с една от компаниите, спечелила репутация на българския пазар като лидер при доставката на технологични решения с добавена стойност. Fujitsu е един от водещите създатели на IT в света - компанията е петият най-голям доставчик на технологични услуги в света и номер едно в Япония. Според японската компания, партньорството със Солитрон ще направи достъпни решенията за оптимизация на бизнес процесите и въвеждането на IT като двигател бизнес развитие за компаниите, които са част от дистрибуторската мрежа на Солитрон, и техните клиенти.

„Продуктите на Fujitsu са световноизвестни със своите иновативност, висока производителност, надеждност и сигурност - характеристики, които са търсени от бизнес организациите. Ние работим за създаване на технологични решения в четири области: изкуствен интелект (AI), интернет на нещата (IoT), облачни технологии и системи за сигурност. Съчетавайки тези технологии, Fujitsu осигурява уникални дигитални услуги, позволявайки на своите клиенти да извличат информация от данните и да постигат осезаеми бизнес резултати. Нашите иновативни технологични решения вече ще бъдат достъпни и в партньорската мрежа на Солитрон, включително с консултиране, техническо съдействие, логистика и поддръжка на всеки етап от процеса преди и след продажба“, каза Габриел Павел, Директор, Fujitsu Балкани.
Fujitsu помага на организациите да станат по-гъвкави, печеливши и ефективни. Едно от решенията, които ще бъдат фокус на Fujitsu в тази област е PRIMEFLEX – интегрирана система, съставена от мощни предефинирани, преинтегрирани и предварително тествани технологии, които значително опростяват сложността на въвеждане на ИТ в организацията. PRIMEFLEX идва в пакет „всичко в едно“ с включени сървъри, устройства за съхранение на данни, мрежова свързаност и софтуер за предоставяне на възможността на ИТ организациите за по-добра реакция и гъвкавост при отговарянето на нуждите на техните клиенти, чрез опростяване на виртуализацията, частните облачни структури (Private Cloud), Big Data и High Performance Computing. PRIMEFLEX е и идеално решение за работа в SAP и Oracle среди.

Други уникални за страната ни технологии, които ще бъдат налични през мрежата на Солитрон са решенията за сигурност и биометрично разпознаване на Fujitsu като PalmSecure™. PalmSecure™ е технология, която разпознава потребителите чрез разположението на вените на ръката им (венокод). Сензорът се използва в среден и висок клас преносими устройства, включително и персонални компютри. Безконтактният четец е изключително лесен за употреба с липса на каквито и да е физиологични препятствия за потребителя.
В България, Fujitsu изгради и пусна в експлоатация най-мощния суперкомпютър за нуждите на научната общност и бизнеса в страната ни.
 
„Солитрон е дистрибутор номер едно на продукти с добавена стойност в България и сме изключително щастливи, че вече можем да предложим на нашите клиенти иновативните и висококачествени технологични решения на Fujitsu. Конкурентните технологии на Fujitsu и професионализмът, опитът и покритието на Солитрон, ще ни позволят да помогнем на нашите партньори да бъдат още по-успешни. Имаме високи очаквания и нямаме търпение да постигнем нашите общи цели с Fujitsu”, каза Ралица Килиан, Изпълнителен директор на „Солитрон България“ ООД.
Вече над 27 години Солитрон е водещ български дистрибутор на технологични решения с добавена стойност. През последните шест години, Солитрон удвои приходите си и достигна 30% пазарен дял. В портфолиото си дистрибуторът предлага пълната гама хардуер, софтуер и услуги, необходими за всякакъв вид и големина решения за информационни и комуникационни системи.

Партньорството влиза в сила от 1 април 2018 г. и технологиите на Fujitsu ще бъдат налични за българските компаниии през мрежата на Солитрон от 1 април 2018 г.