fbpx Умно решение може да намалява болестите по лозята | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Умно решение може да намалява болестите по лозята

Умно решение може да намалява болестите по лозята

 

Екипът на BeVine е големият победител в преакселераторската програма ChallengeYou – инициатива на JA Bulgaria и дъщерното й дружество The Edge: R&BD, в партньорство с ОББ.  Екипът предлага комбинация от софтуерно и хардуерно решение за намаляване на болестите по лозята. Решението е вече в тестов етап, а първите клиенти са собственици на малки лозови масиви и винарна в южна България.

„Много ми харесва, че екипът-победител съчетава традиционен за страната ни сектор, какъвто е агропредприемачеството и винарството с новите технологии. Убедена съм, че това е бъдещето. JA и дъщерното ни дружество The Edge с радост ще подкрепят екипа в следващите стъпки“, каза Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България и The Edge: R&BD.
На финала участваха общо 12 екипа, които се бориха за голямата награда, осигурена от JA Bulgaria, дъщерното й дружество The Edge: R&BD и в партньорство с ОББ, а именно  6-месечно менторство, работно пространство и помощ на екипа за комерсиализация на тяхната идея.

“С радост подкрепих BeVine в развитието на иновативното им решение, което несъмнено е полезно за винарския сектор, в който са се прицелили. Тяхната апликация може да се разгърне на по-широкия селскостопански пазар, дори на международно ниво и пасва идеално на посоката на развитие на т.нар. прецизно земеделие. Разполагат със солидна база данни с потенциални клиенти и имат на своя страна технологиите, които им дават възможността да успеят. Не на последно място – харесах и техния бизнес модел. Способен е да генерира устойчиви приходи в сравнително кратък период от време, защото, нека си го признаем, предприемачите трябва да реализират и печалби от своята идея, тъй като никой не търси иновациите за самите иновации като такива“, коментира Кристоф Де Мил, главен финансов директор на ОББ и иновационен лидер на КВС Груп в България.

Преакселераторската програма ChallengeYou стартира през тази година, като първото й издание продължи осем седмици – от март до май, през които участниците посетиха редица работилници и обучения, които комбинират теорията с практиката – курс по дизайн мислене, поредица „менторски следобеди“, demo day и финално състезание. В програмата участваха български студенти от различни специалности и университети, които работиха върху идеи в следните направления: финтех, изкуствен интелект, IoT, виртуална реалност, здравеопазване, чиста енергия, агро иновации.

Facebook коментари