fbpx Уникален концепт от Hyundai | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Автосалон Париж 2016

Уникален концепт от Hyundai

Днес Hyundai Motor разкрива най-новия си, високодинамичен, концептуален автомобил N със световната премиера на RN30 по време на Автомобилния салон Париж 2016. Вдъхновеният от моторните спортове състезателен модел е разработен да предоставя страст и удоволствие на пистата за всеки.

Базиран на New Generation Hyundai i30, моделът RN30 е роден като състезателeн автомобил, разработен в тясно сътрудничество между Hyundai Motorsport (HMSG), Европейския технически център на Hyundai Motor (HMETC) и отдела за разработване на мощни автомобили на Hyundai Motor - Performance Development & High Performance Vehicle Division.

Мощността на RN30 се доставя от високодинамичен 2,0-литров двигател с турбокомпресор, в процес на разработване от Hyundai за серийните модели N, усъвършенстван с по-голям турбокомпресор, за да увеличава налягането при пълно натискане на газта. За да се справят с допълнителната мощност, блоковете на двигателя са изработени от ковани части вместо лети, за да се увеличи тяхната трайност и устойчивост. В резултат RN30 е готов за високи резултати и може да се похвали с 380 к.с. (279,5 kW) и максимален въртящ момент от 46 kgf.m (451 Нм).

Впечатляващия въртящ момент се постига от трансмисия с двоен мокър съединител (DCT), която предоставя по-бързи реакции при смяна на предавките и директно свързване, за да осигури динамично ускорение. За да управлява мощността на автомобила и в същото време да позволява прецизно управление при високи скорости, RN30 е оборудван със система за задвижване на всички колела (AWD).

При проектирането на интериора дизайнерите на RN30 и експертите по състезанията от Hyundai Motorsport (HMSG) работиха заедно, за да гарантират, че водачите ще фокусират вниманието си изключително върху автомобила и пътя. Обгръщаща седалка, която дава идеална опора на тялото на водача, и интегриран ролбар, който увеличава якостта на каросерията, поддържат и защитават водача във всички ситуации.

За да заснемат реакциите на водача и динамичните моменти на пътя или пистата, във всяка А колона има камери, монтирани с карданен механизъм за стабилизиране на изображението, а външна камера е прикрепена към централния вертикален стабилизатор на покрива. Водачите могат да създават професионално изглеждащ филмов материал от състезанията или да представят своите преживявания като по телевизията, за да споделят своите вълнуващи истории с приятели.