fbpx Уникална Cisco TelePresence технология за първи път в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Уникална Cisco TelePresence технология за първи път в България

Уникална Cisco TelePresence технология за първи път в България

Днес, представители на българските медии станаха участници в уникална видео демонстрация на която се срещнаха “на живо” с бизнес мениджъри за видео решения в Сиско. Гостите се намираха в Дубай и Лондон. От българска страна присъства управляващият директор на Сиско България, Борислав Димитров.
Демонстрацията се състоя в офиса на компанията в Бизнес Парк София, където се намира първата оборудвана Cisco TelePresence стая у нас.
Тази система отваря нова страница във виртуалните комуникации в реално време. Хората се “срещат” и виждат в истински ръст, с перфектен звук и качество на картината и усещат обкръжаващата среда. На практика камерата хваща този, които говори в момента и останалите участници в кръглата маса, независимо в кой край на света са го виждат и чуват.
Използването на Cisco TelePresence намалява от една страна разходите и времето за многобройните командировки, а от друга страна допринася за опазването на околната среда, като позволява редуциране на въглеродните емисии. Чрез тази технология компаниите могат да комуникират по-често с различните си клонове, партньори и клиенти. Така вземането на решения става по-бързо, а в същото време се пестят време и средства за бизнес пътувания.
У нас беше представен моделът Cisco TelePresence 3000, който позволява присъствието на до 6 участници във виртуалната среща от едната страна на екрана. Портфолиото от TelePresence продукти е широко и предлага различни модели според нуждите на различните фирми и организации - от персонализирана система, която може да стои на бюрото, до голяма виртуална зала за срещи, предназначена за 18 човека.