fbpx Ути Бъчваров ще изненада гостите на фестивала "Опера в парка" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ути Бъчваров ще изненада гостите на фестивала "Опера в парка"

Ути Бъчваров ще изненада гостите на фестивала "Опера в парка"

От 1 до 17 юли ще се проведе седмото издание на прочутия летен фестивал „Опера в парка”, в романтичната гора на парка на Военна академия „Г.С. Раковски”. Под открито небе оперните, балетните и детските спектакли ще доставят наслада не само на почитателите на тези жанрове, а и на всеки, който търси прохлада и обича изкуствата.

Класическото заглавие „Турандот“ от Джакомо Пучини“, с което миналата есен Софийската опера очарова за пореден път публиката в Япония, ще бъде представено на 1, 2 и 3 юли от 20.00 ч. Диригент е Григор Паликаров, а режисьор Пламен Карталов. В главните роли ще видим Габриела Георгиева и Баясгалан Дашням (Турандот), Костадин Андреев и Мартин Илиев (Калаф), Силвана Пръвчева и Цветана Бандаловска (Лиу), Светозар Рангелов и Ангел Христов (Тимур), Мирослав Андреев (Алтум), Атанас Младенов (Пинг), Николай Павлов (Панг), Даниел Острецов (Понг) и Николай Петров (Мандарин).

Спектакълът на 3 юли ще е със специалното участие на кулинарния спец Ути Бъчваров, който ще докаже, че между добрата опера и добрата храна има пряка връзка. Докато на сцената се забъркват вечните истории за любов, страст, желание за мъст и отплата, Ути ще свещенодейства около най-големия тиган у нас, приготвяйки пред погледите на зрителите свой таен специалитет. След второто действие на операта зрителите ще могат да опитат от вкусотиите, които ще бъдат сготвени.

С музиката на Джузепе Верди и Сергей Онсов и шедьовъра „Дамата с камелиите“ на 8 и 9 юли от 20.00 ч. ще изкушат почитателите на Терпсихора първите сили на родния балет Катерина Петрова и Марта Петкова (Маргарита Готие), Емил Йорданов и Никола Хаджитанев (Арманд Дювал), Кирил Иванов (Жорж Дювал), Трифон Митев (Граф Жирей), Теодор Воденичаров, Марио Танаси, Еленко Иванов, Кристина Чочанова и Никола Арнаудов.

Превърналият се в истинска класика балет по музика на Микис Теодоракис „Зорба гъркът“ ще спечели за пореден път възторзите на публиката на 10 и 13 юли от 20.00 ч. В главните роли ще участват Росен Канев (Зорба), Емил Йорданов и Никола Хаджитанев (Джон), Катерина Петрова и Марта Петкова (Марина), Трифон Митев (Йоргос) и Анастасия Неделчева (Мадам Ортанс).


„Силфида“, балетът по музика на Херман Льовенскьолд“ ще зарадва почитателите на това изкуство на 15 и 16 юли от 20.00 ч. За първи път в това заглавие зрителите ще имат удоволствието да видят Боряна Петрова и Памела Пандова (Силфида) и Анастасия Неделчева (Медж), както и Александър Александров и Цецо Иванов (Джеймс), Иванка Касабова (Ефи) и Никола Арнаудов (Гурн).

Най-малките приятели на Софийската опера и балет ще имат възможността да видят двете оперни заглавия - „Козелът сърдитко“ от Юли Дамянов – на 2 и 10 юли от 11.00 ч.и „Вълшебната флейта“ за деца – на 9 юли от 11.00 ч. За тях са и двата детски спектакъла: „Мечо Пух“ от Андрей Дреников на 3 и 17 юли от 11.00 ч. и „Червената шапчица“ от Александър Владигеров – на 16 юли от 11.00 ч.