В Златни пясъци пристигат европейските топ-играчите на покер

Курортът Златни пясъци ще се превърне в столицата на Балканите в предстоящата седмица. Предстои да се проведе турнир от една от най-престижните вериги на Стария континент - Eureka Poker Tour. В казино Интернационал ще се съберат топ играчи от цяла Европа, а за награден фонд, който се очаква да стигне половин милион лева, ще се борят и българи. Събитието е част от веригата на PokerStars. Специално за турнира пристигат играчи от над 30 страни от цяла Европа.

Популяризирането на Тексас Холдема у нас превръща страната в атрактивна дестинация за заможни туристи, любители на покера. Всъщност можем да кажем, че вече развиваме покер туризъм, коментираха доволни хотелиери от Златните. Това е един от начините да вдигнем нивото на услугите, добавят хора от бранша. Самият турнир ще се превърне в нещо като фестивал на удоволствията. Освен покер, се предвиждат игра на голф, яхтинг и късни лъскави партита. Очаква се всички участници в турнира да пристигнат както с представители на чуждестранни медии, така и със свои гости.

Така, за 4 дни курортът ще бъде посетен от над 1000 туристи от възможно най-високата и платежоспособна категория – нещо, което напоследък липсва на българския туристически пазар. Пример за ефекта на туризма с игрална насоченост върху икономическия микроклимат могат да бъдат оборотите от почитателите на спортния покер за регионите на Варна и Бургас в рамките на сезон 2009 възлизащи на над 32 млн. лева.

Facebook comments