fbpx Велико Търново хвърля ръкавица на Пловдив на „Сомелиер на годината” 2015 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Велико Търново хвърля ръкавица на Пловдив на „Сомелиер на годината” 2015

етикети

Амбицирани от силния регионален конкурс „Сомелиер на годината 2015” в Пловдив, сомелиерите от Северна България се готвят за достоен отговор. Професионалисти от Русе, Плевен, Велико Търново и други градове се събират в старопрестолния град с амбицията да покажат класата на региона. Старопрестолния град за първи път ще бъде домакин на полуфинал от конкурса „Сомелиер на годината 2015”.

На 20 февруари в хотел Премиер ще се състои гала винена вечеря, където състезателите ще покажат уменията си в реални условия, представяйки вината на изби като Лясковец, Домейн Бойар, Домейн Мараш, Марян, Едоардо Миролио и Карабунар и диджестив ракия от избата на Братя Минкови, На следващия ден  21 февруари от 10,30 часа в хотел Премиер ще започне сляпата винена дегустация, отворена както за професионалисти, така и за широката публика, която ще даде оценка на повече от 40 вина от различни сортове и региони на страната.

Както на дегустациите, така и на официалната винена вечеря ще участват единствено и само български вина, което е продиктувано от желанието на организаторите – Българска Асоциация на Професионалните Сомелиери (БАПС) и Асоциация Българско Вино (BWA) на подкрепят и популяризират новото лице на българското вино и професията сомелиер у нас.