fbpx Виртуалният Jaguar Vision Gran Turismo Coupé - автомобил или ракета? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Виртуалният Jaguar Vision Gran Turismo Coupé - автомобил или ракета?

Водеща снимка
Да

Виртуалният Jaguar Vision Gran Turismo Coupé - автомобил или ракета?

Максимална скорост от 410 км./ч., съвършен аеродинамичен дизайн и технология на задвижването, използвана в автомобилните състезания, определят Jaguar Vision Gran Turismo SV. Това е най-новата изцяло електрическа виртуална състезателна кола, разработена за играта Gran Turismo и пресъздадена в реалния свят за допълнителни проучвания на дизайна й.

Jaguar Vision Gran Turismo Coupé - първият изцяло електрически спортен автомобил на Jaguar, създаден за световноизвестната серия Gran Turismo, излязла на пазара през октомври 2019 г. - вече се оказа изключително успешен, привличайки геймърите със своя радикален, вдъхновен от наследството на бранда дизайн, фокусиран върху водача интериор и изключителна динамика и управление.

И все пак за екипа на Jaguar Design, SV и Jaguar Racing, Vision GT Coupé представляваше само отправна точка за създаването на Vision GT SV. Това беше възможност да се преоцени всичко, което би могло да подобри производителността и да се създаде един изключителен електрически състезателен автомобил Jaguar.

Основен за този процес беше подробният анализ на отзивите на геймърите от онлайн видеоклипове и форуми. Това „виртуално тестване“, комбинирано с много часове „зад волана“, даде възможност на дизайнерските и инженерни екипи да определят как точно да оптимизират Vision GT SV, за да създадат перфектния електрически състезателен автомобил.

Опростената, лека структура на купето вече разполага с четири електрически мотора, проектирани от Jaguar Racing и SV, генерирайки комбинирана мощност от 1 903 к.с. (1 400 кВт) и 3 360 Нм моментален въртящ момент с предимствата на сцеплението и динамиката на системата за задвижване на колелата. Ускорението от 0-100 км. в час отнема около 2 секунди по пътя до максималната скорост от 410 км./ч.

Задачата за използване на силата на Gran Turismo SV за осигуряване на още по-вълнуващо състезателно изживяване за геймърите се падна на инженерния екип на Jaguar SV.

Инженерите на Jaguar Racing разработиха изключителната изцяло електрическа задвижваща система на GT SV с четири двигателя. Те също така проектираха системата за първия автомобил Jaguar Vision GT, прилагайки всичките си знания и опит от разработването на Jaguar I-TYPE през шест последователни сезона.

Работата беше разделена на два основни проекта: Втори мотор с мощност 407 к.с. (300kW) към предната ос, за да осигури по-високата необходима мощност и въртящ момент. Тогава системата за управление на топлината беше допълнително подобрена, за да се справи с по-високите натоварвания и да гарантира, че поддържаните високи скорости и екстремното ускорение могат да бъдат поддържани по време на състезание.

Уникалният звук на задвижването, толкова основен за интуитивното шофиране на Jaguar Vision GT Coupé, е допълнително подобрен при версията GT SV. Отразявайки увеличаването на мощността и въртящия момент от трите на неговия предшественик до четирите електродвигателя, GT SV генерира звук, който е още по-целенасочен, отличителен и футуристичен. Изграден до кресчендо на червената линия от 40 000 об / мин, той отразява истинската състезателна ДНК на GT SV и осигурява ненадминато удоволствие за водача.

 

Facebook коментари